IRAN ŠOKIRAO JAPAN: Luda završnica na Azijskom kupu, Jahanbakš presudio "samurajima"

Novosti online

03. 02. 2024. u 16:09

Fudbalska reprezentacija Irana posle preokreta savladala je ekipu Japana na Azijskom kupu u Kataru rezultatom 2:1 i obezbedila mesto sebi među četiri najbolje selekcije.

ИРАН ШОКИРАО ЈАПАН: Луда завршница на Азијском купу, Јаханбакш пресудио самурајима

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica je počela onako kako su fudbaleri Japana i želeli. Imali su inicijativu koju je krunisao Hidemasa Morita u 28. minutu. Fantastično je prošao pored trojice iranskih igrača i na desetak metara uputio precizan šut koji je bio neodbranjiv za čuvara mreže protivničke reprezentacije, Alirezu Berivanda.

Nakon pauze snage na terenu su se promenile, a samim tim i rezultat. Već nakon deset minuta igre Serdar Azmun je fantastično proigrao Muhameda Mohebija koji je sjajnim šutem matirao Ziona Suzukija. 

U nastavku meča obe ekipe su imale svoje šanse, ali sve je delovalo da će se igrati još 30 minuta fudbala sve do poslednjeg minuta nadonkade kada je Ko Itakura neoprezno startovao nad Huseinom Kananijem i doneo ogromnu priliku selekciji Irana. Ovaj "poklon" iskoristio je Alireza Jahanbakš i doneo svojoj ekipi plasman u polufinale, gde će se sastati sa boljim iz duela Katar - Uzbekistan koji se igra od 16:30. 

Podsetimo, mesto u polufinalu Azijskog kupa su već obezbedile ekipe Jordana i Južne Koreje. 

BONUS VIDEO: Vatromet i slavlje "orlova" - Srbija je na EURO nakon 24 godine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!