MLADOST (NI)JE PREDNOST: Superliga Srbije dobila najmlađeg fudbalskog trenera ove sezone

N. I.

06. 02. 2024. u 14:24

FUDBALSKA Superliga Srbije pre dva dana je dobila najmlađeg trenera u sezoni 2023/2024. Na klupu Voždovca seo je 32-godišnji Nikola Mitić (rođen 29. aprila 1991). Prvo, pa odlazak u "zmajevo gnezdo" na vrhu tržnog centra. Mlađani Mitić je zamenio Marka Savića, u smiraj priprema za prolećnu polusezonu. A pogled na raspored prvog kola nastavka kaže: Voždovac ide u subotu u goste Crvenoj zvezdi.

МЛАДОСТ (НИ)ЈЕ ПРЕДНОСТ: Суперлига Србије добила најмлађег фудбалског тренера ове сезоне

FOTO: M. Vukadinović

- Radujem se izazovu. Činjenica da sam postao najmlađi trener u Superligi je s jedne strane za ponos, ali nosi i veliku odgovornost prema kolegama. Da dokažemo i pokažemo da mi u Srbiji imamo kvalitetan kadar. Zahvalan sam što sam dobio priliku da budem glavni trener u ovakvom klubu - kaže Mitić, stručnjak rodom iz Bujanovca, .

I još malo o Superligi Srbije i njenim trenerima. Po nečemu je ova naša elita ozbiljan kandidat za Riplijevu rubriku "verovali ili ne". Naime, smena u Voždovcu je čak 17. promena trenera u Superligi Srbije od starta sezone ?!

Ipak, da se vratimo godinama starosti (ili mladosti) kod ljudi koji su šefovi struke u Superligi. Skoro pa Mirićev vršnjak je Nenad Mijailović, 34-godišnji trener pančevačkog Železničara. Žarko Lazetić, trener TSC, koji je takođe ubraja među mlađe domaće stručnjake ima 41 godinu, koliko i njegov kolega iz kragujevačkog Radničkog Feđa Dudić. Nikola Trajković iz niškog Radničkog ima 43, Partizanov trener Igor Duljaj 44, Nenad Lalatović (Spartak) 46, a Nebijša Jandrić (IMT) 48 godina.

Među iskusnije, ne i starije, ubrajaju se Radovan Ćurčić (Javor) sa 52 godine, pa Dušan Đorđević (Radnik) i Vladan Milojević (Crvena zvezda) sa po 53 godine.

Tituli najstarijih poneli su 51-godišnji Gordan Petrić trener Čukaričkog, 57-godišnji Timislav Sivić (Mladost) i najiskusniji Vladimir Gaćinović koji trenira Napredak, a ima 58 godina.

Nikolić najmlađi ikada

MARKO Nikolić, koji se proslavio na klupi Partizana, najmlađi je trener Superlige u istoriji. Još kao 29-godišnjak seo je na klupu Rada, a posle toga je bio kormilar u još osam klubova i mlađim selekcijama Srbije (sada vodi Šabab iz UAE).

U "ligama petice", najpoznatiji sličan primer je Nemac Julijan Nagelsman, koji je takođe sa 29 godina dobio šansu u Hofenhajmu 2016,, a kasnije je vodio Lajpcig i Bajern, i od prošle godine je selektor Nemačke.

Nil Vornok i njegovih 75!

U DANU kada je Mitić (32) seo na klupu Voždovca, Englez Nil Vornok, koji ima 75 godina, imenovan je za trenera škotskog Aberdina.

Superliga - prolećni deo

Vladimir Gaćinović (Napredak) 58

Tomislav Sivić (Mladost L.) 57

Gordan Petrić (Čukarički) 54

Božidar Bandović (Vojvodina) 54

Dušan Đorđević (Radnik) 53

Vladan Milojević (C. zvezda) 53

Radovan Ćurčić (Javor) 52

Nebojša Jandrić (IMT) 48

Nenad Lalatović (Spartak) 46

Igor Duljaj (Partizan) 44

Nikola Trajković (Radnički N.) 43

Igor Matić (Novi Pazar) 42

Žarko Lazetić (TSC) 41

Feđa Dudić (Radnički K.) 41

Nenad Mijailović (Železničar P.) 34

Nikola Mitić (Voždovac) 32

* Ime i prezime, klub godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!