BAŠ ŠIROKO: Francuski klubovi potrošili brdo para ove zime

Novosti online

13. 02. 2024. u 18:55

FRANCUSKI fudbalski klubovi najviše su trošili tokom zimskog prelaznog roka 2024. godine sa skoro 270 miliona evra potrošenih na pojačanja. Ovo se navodi u izveštaju o međunarodnim transferima koji je danas objavila FIFA.

БАШ ШИРОКО: Француски клубови потрошили брдо пара ове зиме

Foto Shutterstock

Ovo je duplo više od ukupnog iznosa koji su francuski timovi potrošili u januaru 2023. Ovo je takođe prvi put od 2017. godine da engleski timovi nisu na prvom mestu po potrošnji. Engleski timovi su ove zime potrošili 170 miliona evra.

U suprotnom pravcu, najviše od transfera su zaradili brazilski klubovi oko 233 miliona evra.

U svetu je zabeleženo 4.716 transfera u ukupnom iznosu od 1,35 milijardi evra, što je pad od 8,2 odsto u odnosu na januar 2023. godine.

Kod ženskih timova oboren je novi rekord sa potrošenih 1,94 miliona evra u januaru 2024, što je povećanje od 165,5 odsto u odnosu na prošlu godinu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona