ZVEZDA BAR NA KRATKO PRESTIGLA PARTIZAN: Crveno-beli ubedljivi na teškom gostovanju (FOTO/VIDEO)

Filip Milošević

17. 02. 2024. u 15:52

FUDBALERI Crvene zvezde ostvarili su ubedljivu pobedili na teškom gostovanju protiv Novog Pazara sa 3:0 u 21. kolu Superlige Srbije.

ЗВЕЗДА БАР НА КРАТКО ПРЕСТИГЛА ПАРТИЗАН: Црвено-бели убедљиви на тешком гостовању (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Domaćin je znatno oslabljen igrao na ovoj utakmici. Igor Matić nije mogao da računa na Adema Ljajića, Marka Šćepovića i Abudalaja Sisea. Iskoristili su to gosti i došli do zasluženog trijumfa.

Duel je idalno počeo po izabranike Vladana Milojevića. Igrao se 9. minut kada je Aleksandar Dragović glavom savladao Nikolu Mirkovića. Gelor Kanga je odlično centrirao, a u kaznenom prostoru se najbolje snašao kapiten crveno-belih.

Uspela je Zvezda do odlaska na odmor da duplira prednost. U 40. minutu Kanga je pogodio sa 11 metara kome je prethodio prekršaj nad Naserom Đigom.

Novi Pazar je krenuo dosta ofanzivnije u drugom poluvremenu, imao je nekoliko opasnih situacije pred Omrijem Glazerom, ali mreža Izraelca je ostala netaknuta.

U drugom poluvremenu viđen je još jedan pogodak. Priliku sa klupe dobio je Šerif Endijaj i uspeo je da se upiše u strelce. Senegalac je bio na pravom mesto i skrenuo je loptu u gol nakon udarca Đige.

Do kraja utakmice rezultat se nije menjao, pa je Zvezda uspela bar na kratko da prestigne Partizan. Crveno-beli imaju 52 boda, crno-beli su drugi sa 50, no ove subote od 16.15 dočekuje IMT.

Novi Pazar - Crvena zvezda (drugo poluvreme, 0:3)

90' - Kraj utakmice!

81' - Šerif Endijaj je ušao sa klupe i upisao se u strelce. Izveo je Hvang korner, Điga je šutirao nogom, a na pravom mestu bio je Senegalac koji je uspeo loptu da pošalje iza leđa Mirkovića.

 

76' Dobro je tukao Kanga iz daljine, ali nije bio precizan. Lopte je otišla malo pored gola.

65' U proteklih nekoliko minuta nema ozbiljnijih šansi. Pazar napada celo drugo poluvreme ali ne uspevaju da zatresu mrežu tima iz Beograda.

60' Neverovatna blokada Spajića. Suma je imao lak zadatak ali je odbrambeni igrač crveno-belih spasio čist gol.

55' Crvena zvezda je imala slobodan udarac. Kanga je centrirao ali je odbrana to lako otklonila.

50' Velika prilika za domaćina. Omar Fajed je iz voleja ''pucao'' sa vrha kaznenog prostora ali je bio za malo neprecizan.

49' Pazarci su ušli zuštrije u drugo poluvreme, napadaju, ali bez većih prilika.

46' Počelo je drugo poluvreme!

Kraj prvog poluvremena.

45' Kraj prvog dela igre u Pazaru, crveno-beli imaju prednost od dva gola.

41' Penal za Zvezdu! Kanga je nakon asistencije upisao i pogodak. 2:0 za crveno-bele.

 

35' Zamalo crveno-beli da dupliraju prednost. Sremčević je ciljao glavom ali je Mirković sjajnom paradom ''izvadio'' loptu sa gol linije.

33' Hvang je šutirao iz slobodnog udarca, ali je to bio lak posao za golmana Novog Pazara, Nikolu Mirkovića.

27' Veliku šansu sada nije iskoristio Pazar. Kontra napad domaćih nije realizovao Suma.

21' Od gola Zvezde nema previše uzbuđenja, vodi se velika borba na sredini terena.

16' Preti ponovo Novi Pazar. Suma je ubacio iz kornera a Adešina je glavom šutirao malo iznad prečke.

9' GOL! Zvezda vodi 1:0. Kanga je centrirao a Dragović je glavom zakucao loptu u mrežu domaćina.

 

FOTO: FK Crvena zvezda

Tekst potpisa

6' Olajinka je driblingom izbacio beka Novog Pazara i šutirao, međutim fenomenalno je odbranio golman pazaraca.

2' Prvu šansu na meču su imali domaći fudbaleri. Probio je po levoj strani Nikola Karaklajić ali je nepreciznim šutem pogodio spoljni deo mreže.

1' Utakmica je počela!

SASTAVI:

Novi Pazar: Mirković – Bojat, Azemović, Fajed, Anan – Momčilović, Adešina, Suma, Karaklajić, Islamović – Obradović.

Crvena zvezda: Glazer – Điga, Dragović, Spajić – Bukari, Kanga, Hvang, Mijailović, Ivanić – Olajinka, Sremčević.

UOČI MEČA:

Ova utakmica biće odigrana pred praznim tribinama "Kaizkoin Arene", a svoje viđenje utakmice dao je i trener gostiju Vladan Milojević.

- Ne možemo da utičemo na to da li se igra sa publikom ili ne, ali siguran sam da će biti fudbalska atmosfera. Lepo je kad je tu publika, bez obzira na to što je Novi Pazar okrenut lokal-patriotizmu. Što se tiče kadrovskih problema koje imaju, ni na to ne možemo da utičemo. Fokusiran sam na moj tim i igru koju želimo da prikažemo - rekao je Milojević na početku konferencije za novinare.

Zvezda u subotu od 14 časova igra protiv Novog Pazara meč 21. kola Superlige Srbije, a strateg šampiona Srbije potvrdio je da se Hvang priključio timu i da je spreman za igru.

 - Hvang je spreman za igru i nemam dilemu oko njega, jer se radi o kvalitetnom igraču. Imamo vremena do sutra da odlučimo da li će početi - rekao je Milojević o Hvangu

Naime, meč sa aktuelnim šampionom mogli bi da propuste dvojica ponajboljih igrača, Adem Ljajić i Marko Šćepović. Oni su pod velikim znakom pitanja. Na utakmici protiv Železničara su morali van igre u ranoj fazi meča zbog problema sa zadnjom ložom.

- Sigurno da se javlja glavobolja kad postoje igrači na koje ne možete da računate. Videćemo za Ljajića i Šćepovića. Koga nema, bez njega se može i mora - rekao je Matić za "Mozzart sport".

Takođe, u sastavu neće biti Abdulaja Sisea koji je skupio četiri žuta kartona i čeka ga suspenzija, dok je neizvestan i Omar Fajed.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024