KANGA POKUPIO PAZAR: Kako je Zvezda slavila kraj Jošanice

Đ. S.

19. 02. 2024. u 07:10

DERBI samo na papiru! Crvena zvezda je možda i lakše nego što se očekivalo savladala Novi Pazar u "blokbasteru" 21. kola Superlige i nastavila da diže formu na startu prolećnog dela prvenstva - 3:0 (2:0). Za razliku od prve utakmice protiv Voždovca, crveno-beli nisu strepeli u finišu od potencijalnog remija, već su dodali gas i preko Šerifa Endijajea pečatirali pobedu koju je "skicirao" Gejlor Kanga.

КАНГА ПОКУПИО ПАЗАР: Како је Звезда славила крај Јошанице

FOTO: FK Crvena zvezda

Gabonac je bio glavni protagonista u prvom delu tokom kojeg su igrači srpskog šampiona rešili sve dileme oko pobednika. Kanga je prvo u devetom minutu, iz slobodnog udarca pogodio Aleksandra Dragovića u "trepavicu", pa je kapitenu preostao lakši deo posla i egzekucija glavom.

Trideset minuta kasnije, Gabonac je nepokolebljivo pucao sa "bele" tačke nakon penala koji je podigao mnogo bure među domaćim igračima. Duel Nasera Đige i Nikole Momčilovića, sudija Danilo Nikolić je okarakterisao za najstrožu kaznu, a odluka je potvrđena tek nakon petominutne VAR provere, uprkos oštrim protestima Pazaraca.

Imali su i domaći nekoliko šansi preko Karaklajića i Sume, ali nedostatak preciznosti u završnici, sačuvao je Omrija Glazera težih napora u odbrani sopstvenog gola.

Novi Pazar je u nastavku još više nego tokom prvih 45 minuta preuzeo incijativu, pokušavao da preko raspoloženog Sume "zakuva" i uvede šampiona u neizvesnost. Ali, umesto drame, viđeno je još promašaja, pa je neminovna kazna stigla od Šerifa Endijajea koji je u 81. minutu instinktivnom reakcijom kolenom, u gol prosledio udarac Nasera Đige i tako zapečatio sudbinu Pazara.

- Zahtevna utakmica kao što smo i očekivali. Znamo da je teško igrati u Novom Pazaru i da imaju kvalitetan tim. Bilo je nedostataka koje ćemo analizirati, ali smo se dobro pripremili za utakmicu i od početka smo ispunili ono što je bio plan. Prvenstvo je veoma zahtevno - istakao je trener crveno-belih Vladan Milojević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu