MITAR PO STAROM, JOVIĆ NA STUBU SRAMA: Šaren učinak četvorice srskih reprezentativaca

N. Iljukić

19. 02. 2024. u 16:22

SELEKTOR fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković polako sklapa tim za predstojeće kontrolne mečeve "orlova", ali i Prvenstvo Evrope koje se igra u Nemačkoj. Po dobrom starom običaju, većina pogleda navijača je usmerena ka napadačima naše selekcije, a četvorica njim su imali različit učinak tokom prethodnog fudbalskog vikenda.

МИТАР ПО СТАРОМ, ЈОВИЋ НА СТУБУ СРАМА: Шарен учинак четворице срских репрезентативаца

Foto: Printscreen / Al Hilal

Po dobrom, starom običaju najviše nas je obradovao Aleksandar Mitrović sa dva pogotka u duelu sa Al Raedom, u prvom meču nastavka lige posle zimske pauze. Mitrović je u trijumfu od 3:1 postigao prva dva gola.

Dušan Vlahović je jedini blistao u timu Juventusa u remiju sa Veronom (2:2) kada je postigao gol sa bele tačke. Ipak, posebno je zanimljiv bio nastup Petra Ratkova za Salcburg na gostovanju Lincu. Ovaj sajni napadač, koji se već našao na spisku selektora Stojkovića je postigao gol u 5. sekundu utakmice. Iskoristio je veliki kiks domaćeg golmana koji je pokušao da ispuca loptu koja mu je bila upućena sa centra terena. Golman je u želji da ispuca loptu u polje pogodio Ratkova u ispruženu nogu i tako je postignut najbrži gol u istoriji austrijske Bundeslige.

Ipak, najviše medijske prašine se diglo oko centarfora Milana Luke Jovića. On i snjegova ekipa su imali priliku da na gostovanju Monci, evetualnom pobedom prstignu drugoplasirani Juventus, ali je domaćin zasluženi slavio 4:2. Detalj koji je obeležio meč i fudbalski vikend u Seriji A je direktan crveni karton koji je Jović dobio u 53. minutu utakmice, kada je Milan već uveliko gubio 2:0. Srpski fudbaler je rukom udario po licu protivničkog igrača, a sudija Kolombo je iz VAR sobe dobio signal da Jović mora van terena. Uspeli su gosti golovima Žirua i Pulišića da izjednače, ali je domaćin u 90. i 95. minutu stigao do trijumfa.

- Ovo je bolan poraz iz kojeg svi moramo da nešto naučimo. Jovićev crveni karton je ozbiljna greška - rekao je kratko trener Milana Stefano Pioli posle propuštene prilke da se njegov tim nađe na tabeli odmah iza Intera.

Mediji i navijači Milana bili su znatno oštriji prema srpskom fudbaleru, pa je deo njih osuo "drvlje i kamenje" po Joviću koji je svoj tim ostavio na cedilu više od 40 minuta koliko je bilo preostalo do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Za petama Ronaldu

ALEKSANDAR Mitrović i Kristijano Ronaldo nastavljaju trku za prvog strelca prvenstva Saudijske Arabije. Mitrović se sada za korak približio ronaldu jer je za vikend postigao dva gola, a ronaldo jedan. Na listi strelaca Portugalac trenutno vodi sa 21 golom, a Mitrović je postigao 19.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)