DUŽNICI ČEKAJU U REDU: Crvena zvezda u sledeća tri kola igra protiv ekipa protiv kojih je jesenas osvojila samo bod!

Z. Ćorović

20. 02. 2024. u 08:50

MISLILO se da je Zvezdin šampionski pehar siguran kao u banci kada je počinjala sezona, bilo je i pretencioznih izjava u stilu "mnogo smo jači od ostalih" i "ne može nam niko ništa". Međutim, trener Barak Bahar, kome je povereno da izvede te fine i "lagane" radove, nije uspeo da nikad skuplji tim odvede i do jesenje titule, a njegovim odlaskom razbijena je i ta zabluda da će se crveno-beli prošetati do sedme vezane prvenstvene krune.

ДУЖНИЦИ ЧЕКАЈУ У РЕДУ: Црвена звезда у следећа три кола игра против екипа против којих је јесенас освојила само бод!

FOTO: FK Crvena zvezda

Kad je vrag odneo šalu, na "Marakani" su angažovali stručnjaka koji je doktorirao na temu kako se postaje najbolji u Srbiji, pa se sada od Vladana Milojevića očekuje da ekspresno vrati Baharove dugove. Nakupili su se i dolaze jedan po jedan na "naplatu". Na startu prolećnjeg dela, Zvezda se revanširala Voždovcu (2:1) za neprijatan poraz na "krovu" (2:3). Poslednji trijumf u Novom Pazaru (3:0) bio je uvod u tešku seriju od tri uzastopna derbija i to sa rivalima protiv kojih je Crvena zvezda od maksimalnih devet osvojila samo jedan mršavi bodić. Bili su to primeri kako se najavljena rapsodija pretvara u noćnu moru, kada se s razlogom gubila vera u Baharov trenerski autoritet.

Srpski šampion u subotu dočekuje ekipu Čukaričkog od koga je izgubila na Brdu (2:1, 16. septembar 2023.), u utakmici u kojoj se sa odbranom crveno-belih poigravao anonimni Sandej Adetundži, tek pristigao iz makedonskog Škupija. Visoki Nigerijac je iznudio penal i postigao evro-gol za trijumf, a posle te utakmice nije se mnogo vide, pa ga je Čukarički već prosledio u Celje. Sa druge strane, Zvezdin poraz obeležio je i bolan promašaj sa par metara novajlije Šerifa, dovedenog iz Adane za četiri miliona evra.

U aktuelne dužnike se ubraja i TSC jer je 1. novembra prošle godine u sudijskoj nadoknadi šokirao Baharove izabranike na sred "Marakane" i došao do remija - 1:1. Gol Ismeta Đakovca ne samo što je izvukao dva boda iz džepa, već je još jednom potvrdio koliko je Zvezdina zadnja linija ranjiva i neuigrana. U Superligi je šampion primao gol po utakmici, previše za ekipu od koje se očekivala demonstracija fudbalske sile u svim segmentima. Sada će TSC u Bačkoj Topoli biti domaćin Zvezdi (2. mart), posle meča sa Čukaričkim. Duel sa aktuelnim vicešampionom biće uvertira za 172. večiti derbi, 9. marta na stadionu "Rajko Mitić". Na veliki megdan dolazi komšija Partizan, osokoljen poslednjom pobedom (2:1) kojom je pretekao Zvezdu na tabeli i osvojio jesenju titulu.

Nema šta, pred Vladanom Milojevićem i njegovim igračima je paklen raspored i veliki izazov da se ponovo nametnu kao neprikosnoveni i najbolji tim u Srbiji.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)