IGOR DULJAJ: Odlazak Severine direktan udarac na mene i ekipu

Tanjug

23. 02. 2024. u 12:36

Trener Partizana Igor Duljaj rekao je danas da je situacija sa fudbalerom Ksanderom Severinom, koji je napustio ekipu zbog neisplaćenog bonusa, direktan udarac na njega i tim, ali da očekuje da će se napadač vratiti i kritikovao je rad kluba u određenim situacijama.

ИГОР ДУЉАЈ: Одлазак Северине директан ударац на мене и екипу

FOTO: FK Partizan

"Za mnoge stvari kada je neki problem, dovoljan je razgovor, mora da se priča sa igračima. Kada sam ih dočekivao na aerodromu pravio se cirkus. Važno je da budete u komunikaciji sa igračima, da im poklonite pažnju. Svi problemi mogu da se reše razgovorom. Moramo da znamo šta se sa njima dešava. Jutros sam pričao sa Severinom, verujem da će sve biti ok. Javio se jer sam uvek brinuo o njemu. Ja ću uvek stati u zaštitu igrača, čak i kad pogreši, ja ću stati u njegovu zaštitu. Svi u ovom klubu moramo da se ponašamo odgovorno prema poslu kojim se bavimo", rekao je Duljaj na konferenciji za novinare u Beogradu.

Severina je u četvrtak napustio ekipu nezadovoljan jer mu nije isplaćen bonus od 25.000 evra, kao ni određen iznos njegovom menadžeru.

"Neka sam budala, ja sve radim u interesu ekipe, kada bude došao u nedelju, sutra, prekosutra, ići ću da ga sačekam na aerodromu ako treba. Svi moramo da budemo u službi ekipe. Žao mi je što moramo o tome da pričamo. Odličan prelazni rok, nikada brži, sve je kako treba i sada zbog male sitnice i komunikacije ili bilo čega, mi moramo da damo nekome prostor da unutra ili spolja poremeti sve što se radi od Slovenije, da se napravi zdrava sportska priča", naveo je Duljaj.

Na pitanje da li je to što se dogodilo unazadilo tu sportsku priču, Duljaj je odgovorio: "Ovo je direktan udarac na mene i ekipu, tu nema govora".

"Da li će sve biti kao pre, neće biti, ovo je direktan udarac", naveo je trener crno-belih.

On je rekao da je tek u četvrtak saznao da njegov igrač Denil Kastiljo i dalje živi u Sportskom centru Teleoptik i da je to nedopustivo.

"Ili smo neodgovorni ili smo nesposobni. Da li se otvorio žiroračun, da li je prijavljen, da li mu je nađen stan, 20 dana je prošlo od dolaska sa Kipra. Moramo time da se bavimo, ne može neko da kaže ne radim nedeljom, radno vreme je od ponedeljka do petka. Nema subota, nedelja, nemoj da me zoveš kada nije radno vreme. Moramo da budemo u službi ekipe i Partizana. Mnogi u klubu žive od tih igrača i mnogi na Teleoptiku. Moramo odgovorno da se ponašamo", naveo je Duljaj.

Upitan je i da li mu smeta što čelnici kluba ne pričaju o problemima, već se pojavljuju samo kada su dobri rezultati.

"To vam je isto kada brod plovi, pa se ajkule zalepe za brod. Tako i kad su uspesi, ovde je pun parking automobila, a kad su problemi, nema nigde nikoga. Ali sve može da se reši razgovorom. Nemam problem da kažem šta osećam, što je u interesu ekipe. Mnogo puta izlazim iz svog konteksta. Najpametnije je da se pravim da ništa ne znam, nisam odavde, nije to moj posao. Kad je nešto dobro, sportski sektor, svi smo tu, a kada je problem, gurnite trenera i po njemu sve. Kao da u ovom klubu postoje samo dve osobe, a 250 ljudi radi ovde", rekao je Duljaj.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!