PETROVIĆ I ČELSI OSTALI BEZ TROFEJA: Liverpul u neverovatnom meču došao do prvog pehara u sezoni (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

25. 02. 2024. u 18:45

LIVERPUL je osvojio prvi trofej ove sezone u Engleskoj. "Crveni" su u finalu Liga kupa pobedili Čelsi sa 1:0 posle produžetaka, a junak je bio Virdžil van Dajk.

ПЕТРОВИЋ И ЧЕЛСИ ОСТАЛИ БЕЗ ТРОФЕЈА: Ливерпул у невероватном мечу дошао до првог пехара у сезони (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Dobar meč odigran je na "Vembliju". Malo je falilo da penali odlučuju o osvajaču, ali Holanđanin je rešio da tako ne bude.

Vredi istaći da je srpski čuvar mreže pružio još jednu sjajnu partiju i u potpunosti je opravdao poverenje Maurisija Poketina.

Ostaje prava šteta što bivši golman Čukaričkog nije došao u situaciju da brani penale i tako pokuša da donese trofej "plavcima" i još jednu odličnu utakmicu kruniše peharom.

Što se susreta tiče, bilo je šansi na obe strane, ali tokom 90 minuta fudbala pobednika nije bilo, pa su morali da se igraju produžeci. Kada su svi očekivali da će jedanaesterci odlučiti pobednika, Van Dajk je sjajno skočio u 118. minutu i udarcem glavom doveo Liverpul do prednosti a ujedno i pobede.

Jirgen Klop je u drugom poluvremenu ove utakmice pružio priliku nekim mladim igračima koji su ponikli u klubu sa "Enfilda".

Čelsi je propustio odličnu priliku da jednu ne baš dobru sezonu kruniše trofejom. Značio bi on dosta, posebno što "plavci" u Premijer ligi trenutno zauzimaju 11. mesto na tabeli sa 35 bodova.

Liverpul sa druge strane igra dobro i u prvenstvu. Trenutno je lider na tabeli sa 60 bodova i vodiće veliku borbu za titulu sa Mančester sitijem (59) i Arsenalom (58).

BONUS VIDEO: SPRETNO: Gol kojim je Šerif Endiaje pogurao Zvezdu ka pobedi nad Čukaričkim

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!