NAPREDAK ZGROMIO NOVI PAZAR: Kruševljani sa fudbalerom koji je igrao s polomljenom šakom nastavili preporod, Pazarci tonu sve dublje

Novosti online

25. 02. 2024. u 19:02

Fudbaleri Napretka iz Kruševca savladali su ekipu Novog Pazara na svom terenu rezulatom 3:1 u 22. kolu Superlige Srbije.

НАПРЕДАК ЗГРОМИО НОВИ ПАЗАР: Крушевљани са фудбалером који је играо с поломљеном шаком наставили препород, Пазарци тону све дубље

FOTO: A. Ilić

Već od početka Napredak je imao inicijativu koju je uspeo da kruniše Ognjen Mršić na asistenciju Lazara Zličića u 17. minutu. Nakon 18 minuta dosuđen je penal za Napredak i prednost je duplirao Andrija Majdevac. Svega četiri minuta kasnije Nebojša Bastajić povisio je rezultat na 3:0 i delovalo je da je Napredak već rešio pitanje pobednika. 

Novi Pazar je do poluvremena uspeo da unese malo uzbuđenja u meč, kada je Adem Ljajić uspeo da izbori jedanaesterac i potom da ga u sudijskoj nadoknadi vremena realizuje čime je smanjio rezultat na 3:1.

U drugom delu igre nije bilo većih uzbuđenja. Pokušali su Pazarci da dođu do izjednačenja, napadali su, ali posle povrede Ljajića nisu imali pravih prilika. Na kraju ova pobeda je mogla biti i ubedljivija jer su Kruševljanima poništena dva gola zbog ofsajda. 

Fudbaleri Novog Pazara dočekali su kraj sa deset igrača pošto je Abdulaj Sise dobio drugi žuti karton, ali tu nije bio kraj "muka": kada se meč završio, izabranike Igora Matića je "Torcida Sandžak", kako sebe nazivaju pazarski navijači, pozvala pred tribinu da im kaže šta misli o seriji loših rezultata. A ovo je, računajući i jesenji deo sezone, peti uzastopni meč bez pobede (a četvrti poraz), pa i ne čudi što su rivali poput kragujevačkog Radničkog i Čukaričkog prestigli Novi Pazar na tabeli Superlige.

Nakon ove utakmice, naime, Napredak zauzima desetu poziciju sa 28 bodova, dok je Novi Pazar na šestom mestu sa 30 bodova.

Ono što daje posebnu čar pobedi Kruševljana je detalj koji je otkrio trener Napretka, Vladimir Gaćinović.

On je, govoreći za TV Arena sport, obelodanio da je Jovan Marinković igrao sa polomljenom šakom.

- Jovan Marinković... On je heroj. Tako sam ponosan na sve njih. Ovo su momci sa karakterom. A ja u mojoj karijeri nisam vodio karakterniju ekipu. To sam im i rekao na sastanku pred utakmicu - otkrio je 58-godišnji trener.

Napretku je ovo bio šesti uzastopni meč u Superligi bez poraza, a četvrta pobeda u toj seriji, pa i ne čudi što je utekao iz opasne zone.

Bonus video: "Delije" poslale poruku Rusiji na meču Crvena zvezda - Voždovac

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu