NEZAUSTAVLJIVI MITROVIĆ: Arabija mu je savršeno "sela“, samo Ronaldo može da mu parira

Novosti online

26. 02. 2024. u 08:38

Aleksandar Mitrović briljira u dresu Al Hilala, sa kojim je već osvojio trofej u Rijad kupu, a namera mu je da uzme još nekoliko do kraja sezone.

НЕЗАУСТАВЉИВИ МИТРОВИЋ: Арабија му је савршено села“, само Роналдо може да му парира

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Srpski golgeter je u avgustu prošle godine odlučio da se oproba u Saudijskoj Arabiji, Al Hilal je napravio ozbiljan tim i Mitrović je došao kao šlag na tortu.

Dugo se polemisalo oko toga da li je Mitrović povukao pravi potez odlaskom u Arabiju, da li je možda mogao da zaigra u nekom vrhunskom evropskom klubu, ali njegov transfer ispostavio se kao odličan potez.

Nema sumnje da Mitrović ima kvalitet za mnogo više od Saudijske Arabije, ali izgleda da se tamo uklopio baš kako treba i ne želi da menja sredinu.

Nije Aleksandru prestao da se igra fudbal, naprotiv, već dugo blista u dresu Al Hilala i ne želi da stane.

Nedavno je srpski napadač bio deo tima u pohodu na trofej Rijad kupa, gde je u finalu savladan Al Nasr sa Kristijanom Ronaldom rezultatom 2:0. Pre toga izbačen je i Inter iz Majamija gde igraju Mesi i Suarez, rezultat je bio 4:3 za Al Hilal, a Mitrović je na tom meču dao gol.

Foto: EPA-EFE/STRINGER

 

Foto: Printscreen / Al Hilal

Takođe, Al Hilal je nedavno izbacio Al Tavun iz „King kupa“ (3:0), te će u polufinalu igrati baš kao i Al Itihad, Al Nasr i Al Halidž. Uz to, Mitrovićev tim je prvi u šampionatu Saudijske Arabije sa sedam poena prednosti u odnosu na Al Nasr, dok će Al Hilal „pucati“ i na osvajanje azijske Lige šampiona.

U elitnom takmičenju u Aziji, Al Hilal je nedavno izbacio Sepahan u osmini finala (dva puta bilo po 3:1), te će u narednoj rundi igrati derbi protiv Al Itihada, gde prednjači Karim Benzema.

Dakle, do kraja sezone Al Hilal je u priči za još tri trofeja i nije nemoguće da ih Mitrović i Sergej Milinković Savić sve pokupe.

Ono o čemu vredi pričati jeste Mitrovićev dosadašnji učinak, na osnovu kog jasno možemo reći da mu je Saudijska Arabija u potpunosti „sela“.

Na 18 mečeva u prvenstvu dao je čak 19 golova, podelio je i četiri asistencije i jedini koji može da se meri sa njim je Ronaldo. Nakon 20 odigranih kola, Mitrović je drugi na listi strelaca, dok je Kristijano prvi sa 21 pogotkom i čak devet asistencija. Niko osim njih nema više od 15 golova, te je jasno da će se Srbin i Portugalac do kraja godine boriti za titulu najboljeg strelca.

Mitrović je ove sezone nezaustavljiv.

Pored sebe srpski napadač ima i sjajnogSergeja  Milinkovića Savića, kome je takođe prijao transfer iz Lacija, a odlične sezone igraju i Brazilac Malkom i Al Davsari. U veznom redu Al Hilala je i Ruben Neveš, koji u prvenstvu ima pet asistencija, baš kao i Malkom, dok su Sergej, Mitrović i Al Burajk na po četiri.

Bonus video Fudbaleri šampiona Evrope - Mančester Sitija, stigli u Beograd

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)