HRVATI U ŠOKU! Hrvatski "Santijago Bernabeu" platili 80.000.000 evra, a on se urušava posle dva meseca (VIDEO)

Novosti online

05. 03. 2024. u 08:30

TO može samo na Balkanu! Samo nekoliko meseci nakon što je otvoren "hrvatski Bernabeu", 80.000.000 evra plaćen novi stadion Osijeka "Opus arena" počeo je da se urušava.

ХРВАТИ У ШОКУ! Хрватски Сантијаго Бернабеу платили 80.000.000 евра, а он се урушава после два месеца (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Naime, tokom utakmice između Osijeka i Dinama (1:1) otpao je jedan deo betona sa istočne tribine, pa je domaćin momentalno naložio inspekciju stadiona.

– Odmah po saznanju o spomenutom događaju, izvršen je inicijalni pregled istočne tribine te je utvrđeno da je došlo do odvajanja zaštitnog sloja betona, a ti su radovi izvođeni u prvoj fazi izgradnje stadiona Opus arena, tokom 2020. kada je radove izvodila firma Eurokamen d.o.o. Uočena su oštećenja na nekonstruktivnom dobetoniranom delu, odnosno nisu primećena nikakva vidljiva konstruktivna oštećenja same konstrukcije tribine – poručili su iz Osijeka.

Ubrzo su se pojavili snimci pomenutog problematičnog dela stadiona, gde se jasno vidi da nešto nije urađeno kako treba, iako su ga do pre samo neki dan dizali u nebesa i poredili sa domom Real Madrida.

- Ne tako davno završili smo šivenje veštačke trave posebnom tehnologijom, što travnjak svrstava među top svetske travnjake, kakve imaju Santjago Bernabeu, Marakana i Park prinčeva -  rekao je glavni inženjer Hrvoje Sučić. 

Podsećanja radi, izgradnja stadiona "Opus arena" počela je 2018. godine, a od početka tekuće sezone Osijek igra na njemu. Ima kapacitet 13.000 mesta i jedini je kompletan stadion u Hrvatskoj.

BONUS VIDEO TRAGEDIJA „BEZBIJEVIH BEBA“: Sećanje na fudbalere Mančester junajteda koji su stradali u avio-nesreći

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!