KOLAPS! Aston Vila prijavila gubitak od 119,6 miliona funti na kraju godine

Tanjug

05. 03. 2024. u 14:58

Engleski fudbalski klub Aston Vila prijavio je gubitak od 119,6 miliona funti na kraju godine, preneo je danas Bi-Bi-Si.

КОЛАПС! Астон Вила пријавила губитак од 119,6 милиона фунти на крају године

FOTO: Tanjug/AP

Propisi o profitu i održivosti (PSR) dozvoljavaja gubitke od 105 miliona funti u trogodišnjem periodu, pa Aston Vila može da se nađe u problemu kada su buduća pojačanja u pitanju.

"Brojke su u skladu sa strateškim poslovnim planom i okviru PSR-a. Vlasnici Aston Vile ostaju posvećeni dugoročnom i održivom razvoju kluba i radujemo se nastavku realizacije strateškog plana", navodi se u saopštenju kluba.

Ulaganja u infrastrukturu, akademiju, dobrotvorne fondacije i ženski fudbal se oduzimaju od pravila PSR-a. Klubovima je takođe dozvoljeno da nadoknade gubitke nastale tokom sezone na koju je uticala pandemija kovida 19.

Aston Vila je na četvrtom mestu Premijer lige i pokušaće da izbori plasman u Ligu šampiona.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!