RADNIČKI IZ NIŠA JURI SVETSKI REKORD: Nišlije uradile nešto što se baš retko viđa

Александар Илић
Aleksandar Ilić

09. 03. 2024. u 16:45

ZANIMLjIVO je u prethodnim sezonima bilo kada su trenerske smene u Nišu, a ove, pokazalo se da ni igrači nemaju zacementirano mesto u timu Radničkog. Po istraživanju fudbalske opservatorije (CIES)

РАДНИЧКИ ИЗ НИША ЈУРИ СВЕТСКИ РЕКОРД: Нишлије урадиле нешто што се баш ретко виђа

M. Vukadinović

Radnički iz Niša je, prema njihovim istraživanjima, promenio čak 38 igrača u prvom timu ove godine.

Neprikosnoven na listi je rumunski Botošani, koji je u rotaciji imao 44 igrača, dok je hrvatski Rudeš koristio 41 fudbalera, Bazel jednog manje, a po 39 imali su Valensijen, Farul, Rogaška i Adana. Osmo mesto deli Radnički sa 38, koliko ima i Lorijen i Politehnika.

Radnički je ove sezone na klupu doveo Nikolu Trajkovića, kog je u novembru zamenio Slavoljub Đorđević, ali se Trajković u januaru ponovo vratio. Nišlije se nalaze na 12 poziciji, sa 23 osvojena boda, a sve manje šansi ima da zaigra u plej-ofu.

Do sada je ove sezone mnogo igrača prošlo kroz Niš, pa su na golu stajali Dragan Rosić i Nikola Vasiljević, a u odbrani je već nekoliko godina Bazil Jamkam. Bio je tu i nekadašnji reprezentativac Marko Petkovič kao i Švajcarac Filip Fraj.

Crvena zvezda je pozajmila Edmunda Ada, a Lazar Pavlović je u Nišu probao da oživi karijeru kao i Andrija Luković i Saša Marjanović. Najpoznatija imena u napadu su Stefan Vukić i Sava Petrov, a tu je i iskusni Đuro Zec kao i nekada veliki talenat Vanja Ilić. Ovo je kompletan spisak:

Golmani: Dragan Rosić, Nikola Vasiljević, Dimitrije Stevanović

Defanzivci: Bazil Jamkam, David Petrović, Nikola Vlajković, Kolins Fai, Aleksandar Vojinović, Vasilije Bakić, Andreja Stojanović, Filip Fraj, Marko Petković, Ismael Maiga

Vezni: Edmund Ado, Aleksandar Mesarović, Lazar Pavlović, Milorad Stajić, Gaosu Traore, Andrija Luković, Bakaru Nimaga, Denis Stojković, Saša Marjanović, Lijam Ajad, Mihajlo Terzić

Napad: Stefan Vukić, Stefan Čolović, Sava Petrov, Vanja Ilić, Dele, Nemanja Belaković, LAsana N'Daje, Pavle Ivelja, Stefan Cvetković, Semir Smajlagić. Lazar Jovanović, Miljan Škrbić, Đuro Zec

BONUS VIDEO: Selektor SAD Stiv Ker kupio deonice Majorke

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)