ZVEZDA PRESTIGLA PARTIZAN: Crveno-beli pobedili u Nišu i preuzeli prvo mesto u Superligi Srbije (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

13. 03. 2024. u 20:49 >> 19:45

FUDBALERI Crvene zvezde pobedili su Radnički u Nišu sa 2:0 u 25. kolu Superlige Srbije i na taj način su preuzeli prvo mesto na tabeli.

ЗВЕЗДА ПРЕСТИГЛА ПАРТИЗАН: Црвено-бели победили у Нишу и преузели прво место у Суперлиги Србије (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Izgubio je Partizan neočekivano od Napretka (1:0). Crveno-beli su to iskoristili, slavili na "Čairu" i vratili se na čelo tabele sa 62 boda, i sada imaju dva više od večitog rivala.

Izabranici Vladana Milojevića su od starta utakmice krenuli da napadaju, nisu stvorili puno pravih prilika. Najbolju je imao Jovan Šljivić kada je lopta okrznula prečku i otišla preko gola.

Ipak, gosti su do prednosti stigli u 34. minutu. Lopta se posle kornera odbila do Gelora Kange koji je šutirao iz daljine, lopta je pogodila nekoga i završila u mreži gola koji je čuvao Dimitrije Stevanović.

U nastavku utakmice je i domaćin zaigrao dosta bolje i mogao je do izjednačenja u 69. minutu, ali je Omri Glazer neverovatnom intervencijom zaustavio udarac glavom Semira Smajlagića.

Dao je trener Zvezde priliku Aleksandru Kataiju na ovoj utakmici u poslednjih 20 minuta i desetka crveno-belih mu je vratila pogotkom. Primio je loptu u kaznenom prostoru rivala, sjajno je šutirao i pogodio dalji ugao gola domaćih.

To je bila poslednja situacija vredna pomena na "Čairu", pa Zvezda kao prvoplasirana dočekuje kragujevački Radnički koji ima svih šest pobeda u drugom delu sezone.

Gostujući fudbaleri su na kraju utakmice slavili važan prvestveni trijumf sa svojim navijačima.

@vecernjenovostisport Radnički je poražen u Nišu od Crvene zvezde 2:0, a gosti su trijumf proslavili sa najvernijim navijačima #fkcz #delije #superliga #radnički ♬ original sound - Novosti sport

Radnički iz Niša nastavlja borbu za opstanak. Ovaj tim je na 14. mestu na tabeli sa 23 boda.

Radnički - Crvena zvezda 0:2 (0:1)

Stadion: "Čair". Gledalaca: 9.000. Sudija: Marko Ivković (Lajkovac). Strelci: Kanga 34, Katai 87. (Zvezda)

RADNIČKI (5-4-1): Stevanović – Faj (od 90. Idris), Petković, Bakić, Vojnović, Belaković – Jamkam, Luković, Stojković (od 59. Vukić), Cvetković – Smajlagić (od 72. Terzić).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer – Mijailović (od 81. Mimović), Điga, Spajić, Rodić – Kanga 7, Hvang 7 (od 59. Ivanić) – Bukari (od 72. Katai), Šljivić (od 59. Stamenić), Olajinka 6 – Endijaj (od 59. Kraso).

 

Drugo poluvreme: Radnički - Crvena zvezda 0:2

90+3' - Kraj utakmice!

90+1' - Utakmica je produžena za tri minuta.

87' - Novi gol u Nišu. Aleksandar Katai je primio loptu unutar šesneasterca rivala, sjajno je reagovao i pogodio je malu mrežu.

 

80' - Nema mnogo uzbuđenja od trenutka kada je domaćin imao veliku priliku za izjednačenje.

69' - Neverovatna odbrana Glazera. Smajlagić je odlično šutirao glavom iz neposredne blizine, Izraelac se bacio i uspeo je nekako da interveniše, kasnije je Điga otklonio opasnost.

59' - Probao je Šerif Endijaj iz slobodnog udarca. Ipak, nije to uradio onako kako je želeo pa je lopta otišla visoko preko gola Radničkog.

49' - Opasan napad crveno-belih na startu drugog dela. Bukari je šutirao iskosa sa desne strane, no lopta je otišla pored gola domaćeg tima.

46' - Počelo je drugo poluvreme na "Čairu".

Prvo poluvreme: Radnički - Crvena zvezda 0:1

45+1' - Završeno je prvo poluvreme na "Čairu".

44' - Radnički je ozbiljno zapretio. Najpre je udarac jednog igrača Nišlija zaustavio Izraelac na golu Zvezde, a onda je Marko Petković iz odlične pozicije šutirao pored gola.

39' - Domaćin je izveo prvi korner, ali Omri Glazer je dobro intervenisao pošto je izboksovao loptu u polje.

34' - Uspela je Zvezda da probije bedem Radničkog. Lopta se posle kornera odbila do Kange koji je snažno šutirao, lopta je na putu ka golu zahvatila jednog igrača Nišlija i završila je u mreži domaćeg tima.

 

29' - Fantastično je reagovao Stevanović posle udarca Hvanga i odbio je loptu u korner iz koga gosti nisu zapretili.

24' - Najbolja prilika na utakmici za goste. Lopta je došla do Šljivića koji je šutirao sa nekih osam metara, lopta je okrznula prečku i otišla preko gola.

20' - Probao je i Jovan Šljivić, ali dobro je bio postavljen golman Radničkog i uspeo je bez većih problema da zaustavi pokušaj mladog igrača crveno-belih.

14' - Sada je i Olajinka pokušao iz daljine, ipak ni on nije bio precizan. Za sada gosti pokušavaju iz daljine da savladaju Stevanovića.

11' - Nema za sada mnogo opasnosti ni po Stevanovića, ni po Glazera. Zvezda ima posed, no nije napravila nijednu pravu priliku.

8' - Probao je Kanga sa nekih 35 metara, ali lopta je otišla visoko preko gola Nišlija, pa do promene rezultata u ranoj fazi utakmice nije došlo.

Gelor Kanga/FOTO: A. Ilić

1' - Počela je utakmica u Nišu. Crveno-beli bi eventualnom pobedom prestigli Partizan i prešli bi na čelo tabele.

Uoči meča:

Sastavi timova:

Radnički Niš (4-3-3): Stevanović, Bakić, Belaković, Cvetković, Fai, Luković, Petković, Smajlagić, Stojković, Vojnović, Jamkam.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Glazer – Mijailović, Điga, Spajić, Rodić - Kanga, Hvan - Bukari, Šljivić, Olajinka - Endijaj.

Crveno-beli na jugu naše zemlje žele da se vrati na pobednički kolosek nakon što su na stadionu "Rajko Mitić" remizirali sa Partizanom (2:2).

Trener gostiju Vladan Milojević na ovom meču neće moći da računa na kapitena Aleksandra Dragovića, dok će Gelor Kanga biti na terenu, pošto se potkrala greška o broju žutih kartona koje je zaradio Gabonac.

Ni kod domaćina ne cvetaju ruže. Doskorašnji strateg Nišlija, Nikola Trajković podneo je ostavku nakon poraza od pančevačkog Železničara (2:3). Takođe, u timu neće biti bivšeg golmana šampiona Srbije Nikole Vasiljevića, kao i Edmunda koji kao pozajmljen igrač crveno-belih nema pravo nastupa.

Crvena zvezda je trenutno druga na tabeli sa 59 bodova, ima jedan manje od lidera Partizana.

BONUS VIDEO: ZA ROĐENDAN ZVEZDE: Velika bakljada "delija" u 79. minutu derbija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!