NE GAĐAJTE HRVATE: Grci apeluju pred večerašnji revanš u Solunu

N. I.

14. 03. 2024. u 13:59

FUDBALERI PAOK večeras od 18:45 na svom stadionu "Tumba" u Solunu dočekuju zagrebački Dinamo u revanš meču osmine finala Lige konferencije. Još su sveža sećanja i rane posle ubistva jednog navijača AEK u Atini, a postoje i dalje sumnje i dokazi da je u tom događaju učestvovalo nekoliko navijača Dinama.

НЕ ГАЂАЈТЕ ХРВАТЕ:  Грци апелују пред вечерашњи реванш у Солуну

Foto: Unsplash

Zbog svega ovoga je grčka policija danima u stanju pripravnosti. Zato i ne čudi odluka o zabrani gostujućih navijača i u Zagrebu i u Solunu. Prvi meč odigran u Zagrebu je protekao bez incidenata.

Policija je dobila naredbu da uhapsi sumnjive osobe pre ulaska u grad. UEFA je imenovala po dva službenika obezbeđenja na svakoj utakmici, a policijske službe Grčke i Hrvatske su se obavezale na saradnju sa odgovarajućim službama drugih balkanskih zemalja, posebno onih koje se graniče sa Grčkom.

Grčki mediji pišu da se poslednja dva dana sprovodi stroga pasoška kontrola na svim ulazima u zemlju i detaljna pretraga spiska putnika s krajnjim odredištem solunskog aerodroma "Makedonija".

Za sada nema informacija o ozbiljnijim indicijama o mogućim navijačkim incidentima u Solunu, ali je policija na oprezu. U gradu su pojačane mere bezbednosti, posebice oko stadiona Tumba gde su angažovane i specijalne jedinice policije.

PAOK je pozvao svoje navijače da se suzdrže od ponašanja koje bi moglo da dovede do kazne.

- Ne bacajmo predmete, ne koristimo laserske uređaje, ne palimo baklje i prskalice, ne dižimo transparente političkog ili rasističkog sadržaja. Kako smo saznali iz prve ruke, i najmanja nepravilnost će biti iskorišćena protiv nas, a ekipa nije ista bez vas na tribinama -  poručio je solunski klub svojim pristalicama.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)