SAD JE U PISKIJEVOJ (NE)MILOSTI: Mladog golmana "ohladila" i FIFA

N. I.

14. 03. 2024. u 14:24

TAKTIKA "hoću-neću" se izgleda nije isplatila mladom golmanu Rome Miletu Svilaru. On je rođen u Belgiji, nedavno je dobio poziv selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija da dođe na pripreme za dve predstojeće prijateljske utakmice sa Rusijom i Kiprom, ali je naprasno odlučio da sačeka poziv selektora Belgije Domenika Tedeska.

САД ЈЕ У ПИСКИЈЕВОЈ (НЕ)МИЛОСТИ: Младог голмана охладила и ФИФА

FOTO: Tanjug/AP

Ipak, danas je selektor ove zemlje otkrio loše vesti za Svilara i to one koje su u tamošnji fudbalski savez došle direktno iz FIFA. U svetskoj kući fudbala su dobro protumačili "slučaj Svilar", pa je selektor Desko doslovce objasnio zašto za dva martovska prijateljska meča sa Irskom i Engleskom.

- Svilara nisam pozvao jer jednostavno ne može da igra za nas. FIFA i stručnjaci za sportsko pravo su nam pojasnili da on ne može da promeni federaciju - objasnio je 38-godišnji Tedesko koji je juče i obnovio ugovor sa FS Belgije do 1916. godine.

Ovo praktično znači da Svilar može da brani samo za Srbiju, ali je sada veliko pitanje da li će ga aktuelni selektor Stojković ili bilo koji njegov naslednik uzvrstiti ikada na bilo koji spisak, jer je u kasnu zimu 2024. godine ovaj mladi golman rekao "ne" zemlji u kojoj je rođen njegov otac Ratko, nekada legendarni čuvar mreže.

Srećom, Srbija na mestu "jedinice" nema trenutno nikakvih problema. Mesto u startnoj postavi je izgleda obezbeđeno za Vanju Milinković-Savića, a uz njega šansu strpljivo čekaju golmani Majorke Predrag Rajković i Čelsija Đorđe Petrović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)