PARTIZAN U NEDELJU OČEKUJE GOSTOVANJE U DRAGAČEVU: Lučanci znaju da "zaprže čorbu"

M. Blažić

15. 03. 2024. u 20:00

PARTIZAN je u 90 minuta meča protiv kruševačkog Napretka u Humskoj prosuo sve dobro ostvareno u prethodnih pet rundi drugog dela sezone.

ПАРТИЗАН У НЕДЕЉУ ОЧЕКУЈЕ ГОСТОВАЊЕ У ДРАГАЧЕВУ: Лучанци знају да запрже чорбу

FOTO: M. Vukadinović

Sada je na isto toliko kola pre podele lige na plej-of i plej-aut situacija potpuno promenjena kada je reč o liderskoj poziciji na kraju regularnog dela takmičenja koja donosi domaćinstvo u prvom delu sezone. Crvena zvezda je prestigla najvećeg rivala na vrhu superligaške tabele, pa je sada pored maksimalnih rezultata crno-belima potrebno da se kockice poklope i u "tuđem dvorištu".

Prvi od pet izazova do podvlačenja crte pred plej-of Duljajeve izabranike očekuje sutra u Lučanima (13.30). Gostovanje u srcu Dragačeva je za Partizan, uglavnom, bilo berićetno, s obzirom na to da je u prethodnih 11 slučajeva slavio u sedam navrata, ali su dva remija i isto toliko poraza u prethodnim godinama dovoljan pokazatelj da Lučanci i te kako znaju da "zaprže čorbu".

Nema sumnje da bi na crno-beloj strani Topčiderskog brda voleli da se ponovi scenario nalik onom sa prethodna dva gostovanja kada je klub iz Humske slavio relativno lako - 0:3 i 0:2. Poslednje gostovanje na terenu trenutno sedmoplasiranog tima Superlige je donelo prvu pobedu Igoru Duljaju na klupi dojučerašnjeg lidera superligaškog karavana. Natho i drugovi su tog 12. marta prošle godine slomili otpor žilavog domaćina tek u drugom poluvremenu, golovima Svetozara Markovića, Kvinsija Meniga i upravo Izraelca sa srpskim pasošem.

Ono što stručni štab i igrače poziva na dodatni oprez su svakako utakmice iz sezona 2019/2020. i 2020/2021. Tada su fudbaleri Mladosti pred svojom publikom slavili na identičan način, minimalnim rezultatom. U prvom od ta dva okršaja pobedonosni gol je postigao Lazar Jovanović u 77. minutu, dok je drugu pobedu godinu i po dana kasnije u poslednjem kolu prvenstva doneo Milan Bojović pogodivši mrežu Stojkovića u 24. minutu.

U prvom delu sezone aktuelni vicešampion Srbije je slavio 2:0, a otpor tima koji je tada sa klupe predvodio Igor Savić slomljen je tek u nastavku golovima Natha i Zahida.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)