GVARDIOLINI MOMCI NASTAVLJAJU ODBRANU KRUNE: Silva odveo Siti u polufinale FA kupa

Novosti online

16. 03. 2024. u 22:15

Fudbaleri Mančester sitija uspešno nastavljaju odbranu triple krune iz prošle sezone. Građani su u osmini finala FA kupa rutinski eliminisali ekipu Njukasla.

ГВАРДИОЛИНИ МОМЦИ НАСТАВЉАЈУ ОДБРАНУ КРУНЕ: Силва одвео Сити у полуфинале ФА купа

Tanjug/AP

Utakmica se igrala na stadionu Etihad i završena je rezultatom 2:0 (2:0).

Ekipa Njukasl je poslednjih godinu dana izrasla u jednu od najatraktivnijih u Engleskoj, ali je tim Pepa Gvardiole nastavio tradiciju: ovo im je bila 16. pobeda nad crno-belim Svrakama u poslednjih 17 utakmica na domaćem terenu u svim takmičenjima.

Potpunu terensku dominaciju, Građani su krunisali u 13. minutu. Poveli su golom Bernarda Silve. Lopta je na putu ka golu zakačila jednog od igrača gostiju.

Siti je poveo iz prvog šuta na gol. Rodri je dodao loptu do Bernarda Silve, Portugalac je šutirao, ali je lopta zakačila Bruna, prevarila golmana Dubravku i završila u mreži – 1:0.

I drugi pogodak je sličan prvom, ponovo je šutirao Bernardo Silva, ovog puta je Botman glavom promenio smer lopti i slovački golman je morao još jednom da vadi loptu iz mreže – 2:0.

U 36. minutu Isak je mogao da smanji minus Njukasla, šutirao je iz poluvoleja, ali je Ortega odlično reagovao i levom rukom sprečio gotovo siguran pogodak.

Drugo poluvreme proteklo je u "otaljavanju“ posla, Mančester siti je rutinski priveo utakmicu kraju i bez problema se plasirao u četvrtfinale FA kupa.

Bonus video BURAN UVOD U BERNU: "Prepucavanje" navijača Jang bojsa i Crvene zvezde

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu