PARTIZAN OVOG PROLEĆA SAČUVAO MREŽU SAMO PROTIV JAVORA U IVANJICI: Odbrana - kuća na promaji

M. Bl.

18. 03. 2024. u 13:10

SVE polazi od odbrane, odbranu igra ceo tim, defanzivni blok je ključ uspeha... Ove i slične fudbalske fraze očigledno nisu našle put do prvotimaca Partizana u sezoni koja je do pre samo šest dana obećavala bespoštednu borbu za povratak šampionske titule, a sada posle poraza od Napretka i mršavog boda u Lučanima izborenog tek u finišu utakmice taj poduhvat deluje kao naučna fantastika.

ПАРТИЗАН ОВОГ ПРОЛЕЋА САЧУВАО МРЕЖУ САМО ПРОТИВ ЈАВОРА У ИВАЊИЦИ: Одбрана - кућа на промаји

FOTO: FK Partizan

Partizan ne ume da se odbrani, bilo da je reč o rivalu iz donjeg dela superligaškog karavana ili o derbi utakmicama gde se pad koncentracije i kiksevi poslednje linije tima mogu smatrati koliko, toliko normalnom pojavom. Da sve bude interesantnije, najosetljiviji deo tima crno-belih četvorka ispred golmana Jovanovića, nije podložna promenama i rotacijama pa je tako sa izuzetkom povreda ili kartona uvek čine Stojković, Marković, Kovačević, Marković i Antić.

U kojoj meri su (ne)uspešni dovoljno govore egzaktni podaci, a oni kažu da je Partizan ovog proleća samo na premijeri u Ivanjici protiv Javora uspeo da sačuva mrežu netaknutom. Prethodno je mreža Aleksandra Jovanovića mirovala još 6. novembra na gostovanju Novom Pazaru kada su crno-beli slavili minimalnim rezultatom, golom Ksandera Severine. U narednih 13 utakmica samo dakle Javor nije imao rešenje za defanzivne muke Duljajevog tima, a pritom je čak pet timova treslo mrežu Partizana više od dva puta.

Posle 26 odigranih kola Partizan je primio čak 30 golova i sa tim učinkom je na deobi trećeg mesta u ligi sa Čukaričkim i Novim Pazarom. O koliko se lošem rezultatu radu dovoljno govori podatak da su najveći konkurenti, Crvena zvezda i TSC, primili 22, odnosno 23 gola.

Stoji činjenica da je Partizanov roster znatno "puniji" u ofanzivnom delu tima i da Duljaj tu ima značajno više prostora za kombinatoriku u svakoj utakmici, kao i da se odbrana kao najosetljiviji deo tima ne pomera često kao vezni red i napad. Ipak, ovo proleće je potvrdilo ono što je tokom jeseni moglo jasno da se vidi - odbrana crno-belih je kuća na promaji.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!