VELIKA DRAMA: U Kardifu, na meču Vels - Poljska, pala odluka o poslednjem učesniku EURO 2024

Novosti online

26. 03. 2024. u 23:33

Evropsko prvenstvo 2024, čiji je domaćin Nemačka, kompletirao je učesnike.

ВЕЛИКА ДРАМА: У Кардифу, на мечу Велс - Пољска, пала одлука о последњем учеснику ЕУРО 2024

FOTO: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Velsa bila je bolja u Kardifu, a na kraju tugovala jer je Poljska prošla na šampionat "starog kontienta" - bilo je 0:0 posle 90 i 120 minuta, da bi Vojćeh Šćešni odbranom u petoj seriji penala doneo trijumf Poljacima (4:5) i plasman na EURO 2024.

Velšani su bolje ušli u meč, bili su agilniji i brži i stvorili više polu-šansi pred golom Poljaka. Nošeni podrškom svojih navijača napadali su gol protivnika, ali nisu imali previše konkretnih prilika za pogodak. Tek u poslednjim minutima prvog poluvremena Ben Dejvis je uspeo da posle prekida zatrese mrežu, ali je linijski sudija podigao zastavicu i poništio pogodak, pa je tako ostalo 0:0 do kraja prvog dela utakmice. I ne samo do tada...

I drugi deo meča su Velšani otvorili bolje, imali nekoliko sjajnih prilika, nastavili da napadaju sve do polovine drugog dela utakmice, kada su fizički pali i smanjili pritisak na Poljake. Ali, kako Poljska uopšte nije uspela da šutne u okvir gola, meč je otišao u produžetke.

Prvi je počeo u istom maniru kao prethodni "startovi". Velšani su napadali, pokušavali da dođu do gola protivnika, ali nisu uspevali da ostvare primarni cilj. Nije prošlo mnogo, a počela je da popušta koncentracija obema reprezentacijama i kao da su obe ekipe čekale izvođenje jedanaesteraca.

Borbenost nije manjkala, pa je tako Vels u 120. minutu ostao bez isključenog Mefama, no nije morao dugo da igra s fudbalerom manje, jer su na red došli penali.

Drama se tad samo "produžila".

Poljaci su prvi šutirali i, redom, precizni su bili Levandovski, Simanski, Frankovski, Zalevski i Pjatek, a nakon što su za Velšane golove dali Dejvis, Mur, Vilson i Vilijams, na kraju pete serije Danil Džejms, igrač Lidsa, postao je tragičar.

Šutirao je nisko, u levu stranu, a baš tu se bacio poljski golman Šćešni i, odbranom, ostavio rezultat na 4:5, odvevši tako Poljake na EURO 2024.

FOTO: Tanjug/AP

Izabranici Mihaela Probeža igraće na Evropskom prvenstvu u grupi u kojoj su još i Holandija, Austrija i Francuska.

Prethodno su se, ovog utorka, na šampionat Evrope plasirali i Gruzija (prvi put u istoriji) i Ukrajina.

BONUS VIDEO: MAJSTORIJE ZVEZDINE "DESETKE": Gol kojim je Aleksandar Katai doneo 5:0 protiv Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!