DRAGAN STOJKOVIĆ PIKSI OTVORIO TEREN U NIŠU: Kao klinac uvek sam pobeđivao, ne znam zbog čega (FOTO/VIDEO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

31. 03. 2024. u 17:09

GRAD Niš bogatiji je za mini-pič teren koji je uz pomoć fondacije Mocart u nedelju u osnovnoj školi "Kralj Petar Prvi" otvorio selektor fudbalske reprezentacije Srbije, koji je i pohađao ovu obrazovnu ustanovu - Dragan Stojković Piksi.

ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПИКСИ ОТВОРИО ТЕРЕН У НИШУ:  Као клинац увек сам побеђивао, не знам због чега (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: A. Ilić

Pred nekoliko stotina Nišlija koji su se oduševljeno okupili kako bi pozdravili selektora Srbije, otvoren je teren koji je izgrađen uz pomoć fondacije Mocart, koja je ranije u Srbiji izgradila veliki broj košarkaškkih terena, a sada se okrenula revitalizaciji "najvažnije sporedne stvari na svetu" u srpskim gradovima i školama.

Uz popularnog Piksija otvaranju terena prisustvovali su njegovi saigrači iz niškog Radničkog, kao i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Simbolično, prvi meč odigrale su na novom terenu mlađe selekcije Radničkog iz Niša, a početni udarac izveo je Stojković.

FOTO: A. Ilić

Pred sam meč predsednik opštine Palilula Bratislav Vučković na poklon mu je uručio portret Piksija, što je publika oduševljeno pozdravila.

 

Rođeni Pasipoljanac se obratio okupljenima, iskazavši čast što je dobio teren u školi koju je pohađao.

- Čast mi je što je škola Kralj Petar Prvi dobila teren u kome će deca moći da uživaju. Hvala i fondaciji Mocart. Ja sam pun emocija uvek kada dođem u rodni grad. Pogotovo što sam u svojoj školi posle toliko godina. Ovde sam, kao ovi klinci danas igrao fudbal. To su bile utakmice između odeljenja. Uvek smo pobeđivali, ne znam zbog čega.

FOTO: A. Ilić

Njegove reči potvrdio je direktor škole Robert Džunić.

- Uvek je pobeđivalo odeljenje u kome je igrao Piksi. Dragan je došao u peti razred kada sam ja završio osmi, znam priče o njemu, prolazio sam često ovde. Zahvalni smo na terenu. Ova škola je jedina u kojoj i selektor i učenik su reprezentativci, to je Andrija Živković, nadamo se da će ga Piksi staviti u prvu postavu.

FOTO: A. Ilić

Dragan Stojković Piksi postao je počasni građanin Niša.

Okupljenima se obratila i gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

- Draganu želimo dobrodošlicu u rodni grad. Hvala i predsedniku gradske opštine Palilula što je želeo da baš ova škola dobije teren. Rekonstruisali smo prošle godine 35 terena u međublokovskom prostoru. Ceo Niš zdušno navija za Srbiju na svakom meču, rekla je Sotirovski.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije