HAOS U HRVATSKOJ: Veliki neredi na meču Hajduk - Dinamo Zagreb! Torcida Split htela da od "Poljuda" napravi "Maksimir 1990." (VIDEO)

Novosti online

03. 04. 2024. u 22:00 >> 22:59

Veliki neredi obeležili su polufinalni meč Kupa Hrvatske u fudbalu u kome su se u Splitu sastali domaći Hajduk i Dinamo Zagreb.

ХАОС У ХРВАТСКОЈ: Велики нереди на мечу Хајдук - Динамо Загреб! Торцида Сплит хтела да од Пољуда направи Максимир 1990.  (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Zagrepčani su u finale prošli pobedom od 0:1 (strelac je bio Kulenović već u 14. minutu), ali se ta utakmica neće pamtiti po golu, nego po nemirima.

Domaća "Torcida Split" je, naime, po završetku meča probila zaštitnu ogradu i više stotina njenih pripadnika krenulo je preko terena ka gostujućim navijačima, "Bed blu bojsima" iz Zagreba.

Uz upaljene baklje splitski huligani su umalo došli do svojih ljutih rivala, ali ih je reakcija policije u tome sprečila, reklo bi se, u poslednji čas.

Evo i kako je to izgledalo:

Isprva se činilo da će "Torcida" ovim uletanjem koje je podsetilo na ono što su zagrebački "BBB" uradili na meču sa Crvenom zvezdom 1990. godine (kada je incident na "Maksimiru" prerastao u velike nemire na stadionu), ponoviti sličan scenario, ali do međusobnog sukoba navijača na tribinama - ovoga puta nije došlo.

Problema je, međutim, ipak bilo.

I u vidu varvatstva...

... i u vidu velikih problema na splitskim ulicama, po završetku meča:

Inače, Dinamo će u finalu hrvatskog Kupa igrati protiv Rijeke, koja je drugi zagrebački klub, Lokomotivu, eliminisala u polufinalu pobedom od 0:1.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)