EPILOG SKANDALA U SPLITU: U navijačkim neredima povređena tri policajca, privedene 54 osobe

Tanjug

04. 04. 2024. u 14:14

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je danas da su u navijačkim neredima u Splitu, posle fudbalskog derbija između Hajduka i Dinama, privedene 54 osobe i povređena tri policajca.

ЕПИЛОГ СКАНДАЛА У СПЛИТУ: У навијачким нередима повређена три полицајца, приведене 54 особе

Foto: Profimedia

"Nijedan iskreni ljubitelj sporta nikako ne može da bude zadovoljan onim što se sinoć dogodilo. Ne sme da bude razumevanja za nasilje i vandalizam", rekao je Božinović, prenela je Hrvatska radio-televizija.

On je kazao da su zbog pojedinaca svi ostali učesnici sinoćnje utakmice u Splitu, od igrača do navijača, pretrpeli strah.

Božinović je dodao da su dvojica policajaca teže povređena, a jedan je pušten na kućno lečenje. On je zahvalio policajcima i vatrogascima za koje je rekao da su postupili profesionalno i reagovali na najbolji način da bi zaštitili građane i sprečili dalju eskalaciju.

Navijačke nerede osudio je i premijer Andrej Plenković koji je pozvao navijače da civilizovano prate sportska takmičenja i utakmice.

"U ime Vlade osuđujemo nasilje, huliganizam i posebno napade na policijske službenike. Nema mesta u sportu za nasilje i nastavićemo da se snažno odupiremo takvim pojavama", rekao je Plenković.

Utakmica polufinala Kupa Hrvatske u Splitu završila se pobedom Dinama rezultatom 0:1.

Kako su preneli lokalni mediji, opšti haos počeo je upadom dela navijača Hajduka na fudbalski teren s namerom da napadnu gostujuće fudbalere i navijače.

Oni su bengalkama, flašama, kamenjem i drugim predmetima napali i policajce, a čupali su i stolice na stadionu.

Potom su usledili navijački neredi na ulicama Splita.

U toku je kriminalističko istraživanje.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)