TRENUCI KADA JE I "KRALJ" SKINUO KRUNU Ovim igračima Barselone poklonili su se navijači Reala (VIDEO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

18. 04. 2024. u 22:42

Jedan od najvećih fudbalskih mečeva na svetu - El Klasiko igra se u nedelju 21. aprila, a oči svetske javnosti uprte su u Španiju i pažljivo se prati svaki potez pomenutih klubova. Iako su Real Madrid i Barselona ljuti rivali, bilo je situacija kada Madridisti nisu odoleli već su ovacijama pozdravili igrače katalonskog kluba.

ТРЕНУЦИ КАДА ЈЕ И КРАЉ СКИНУО КРУНУ Овим играчима Барселоне поклонили су се навијачи Реала (ВИДЕО)

FOTO: EPA

To se, ruku na srce, desilo svega četiri puta, nedavno je ovacije na Santjago Bernabeu dobio mladi Lamin Džamal, koji je u dresu Španije nastupio na Bernabeu protiv Brazila.

LAMIN DžAMAL

Tokom martovske reprezentativne pauze Španija je u Madridu dočekala Brazil. Duel je završen rezultatom 3:3, a Džamal je upisao šesti nastup u dresu "furije".Mučio je brazilske defanzivce, asistirao Daniju Olmu kod gola, a nad njim je napravljen i penal.

Zamenjen je u zaustavnom vremenu dobio je ovacije celog stadiona. Ruku na srce, igrač Barse nastupao je u nacionalnom dresu, a na njegovu igru nije imun bio ni Luis de la Fuente koji ga je posle meča pohvalio.

- Bila je to briljijantna igra, rekao je trener Španaca.

RONALDINjO

Jedan od najupečatljivijih El Klasika u 21. veku ostaće upamćen po sjajnoj igri Ronaldinja protiv Reala. Katalonci su davne 2005. godine slavili 3:0, a Brazilac je postigao dva gola za Barselonu. Oba nakon nezaustavljivih driblinga po levoj strani.

Ronaldinjo je bio na vrhuncu svoje karijere, a svega nekoliko dana kasnije dobio je zlatnu loptu. Svesni su navijači los blankosa bili da gledaju jednog od najboljih igrača tog vremena, te su ustali i aplauzima i ovacijama nagradili ga za sjajnu igru.

ANDREAS INIJESTA

"Dubok naklon heroju Svetskog prvenstva". Andreas Inijesta jedan je od malobrojnih koji su doživeli da na stadionu najvećeg rivala dobiju aplauze. To je dočekao kao fudbaler koji je postigao pobedonosni gol za Španiju na Svetskom kupu 2010. godine. Vezista je Španiji doneo jednu od najvećih radosti, a zbog svega toga poklonili su mu se i navijači mnogi Reala.

Ipak, Inijesta je čekao još pet godina da mu ceo stadion aplaudira. To se dogodilo u pobedi 4:0 2015. godine, dobio je podršku zbog svog doprinosa španskoj fudbalskoj istoriji.

Tadašnji trener Barse Luis Enrike poručio je: -Andreas Inijesta je svetsko nasleđe, ne samo nasleđe Barselone. On je jedinstven. Razumem zbog čega su mu aplaudirali na Bernabeu.

DIJEGO ARMANDO MARADONA

Da bi igrač dobio aplauze navijača ljutog rivala mora biti poseban, a malo je posebnijih od Dijega Maradone. Dočekao je jedan od najboljih svih vremena aplauze tokom meča "Kopa dela Liga".

Predriblao je golmana Agustina, i defanzivca Huana Hosea na gol liniji, potom je Maradona plasirao loptu u prazan gol. Navijačima nije ostalo ništa drugo nego da mu se dive.

BONUS VIDEO: Selektor SAD Stiv Ker kupio deonice Majorke

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)