OVO MOŽE SAMO JUNAJTED: Vodili 3:0, pa se jedva plasirali u finale FA kupa (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

21. 04. 2024. u 19:27

FUDBALERI Mančester junajteda uspeli su da pobede Koventri u polufinalu FA kupa posle drame i boljeg izvođenja penala - 4:3 i za trofej će se boriti sa velikim rivalom, Mančester sitijem.

ОВО МОЖЕ САМО ЈУНАЈТЕД: Водили 3:0, па се једва пласирали у финале ФА купа (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Delovalo je da će izabranici Erika ten Haga bez ikakvih problema savladati člana Čempionšipa pošto su 58. minutu imali prednost od 3:0, ali malo je falilo da od gotovog naprave veresiju.

Junajted je do olaska na odmor vodio sa 2:0. Najpre je Skot Mektominej odlično ispratio centaršut Dioga Daloa i nije mu bilo teško da smesti loptu u mrežu rivala.

Hari Megvajer je u prvom minutu nadoknade sjajno skočio i udarcem glavom matirao Bredlija Kolinsa. Već tada se činilo da su "crveni đavoli" siguran učesnik finala.

Verovatno su svi mislili da je meč gotov posle pogotka Bruna Fernandeša koji se najbolje snašao u kaznenom prostoru rivala i povisio na 3:0.

Ipak, Koventri je počeo da pleše po terenu "Vemblija" od tog trenutka. Igrao se 71. minut kada je Elis Sims uspeo da smanji prednost rivala.

Samo osam minuta kasnije Kalum O'Hejr je uveo meč u neizvesnot. Šutirao je sa nekih 20 metara, lopta je na putu ka golu zakačila Arona van Bisaku i prevarila je Andrea Onanu.

FOTO: Tanjug/AP

Pravi šok za navijače Junajteda usledio je u petom minutu nadoknade kada je Hadži Rajt sa bele tačke doneo izjednačenje Koventriju.

Mnogo sreće imao je član Premijer lige u produžetku. U 121. minutu Koventri je došao do velikog preokreta. Ipak, slavlje ovog tima pokvario je VAR, pošto se u milimetarskom ofsajdu našao Viktor Torp.

Spasao se Junajted i penali su morali da odluče ko će na megdan Mančester sitiju u meč za trofej. Na kraju je to bio klub sa "Old Traforda".

Nisu jedanaesterci dobro počeli za engleskog velikana, pošto je Kolins zaustavio udarac Kazemira. Koventri je imao prednost sve do treće serije kada je O'Hejr promašio udarac sa bele tačke, potom je to uradio i kapiten Šif, a plasman u finale "crvenim đavolima" doneo je Rasmus Hojlund.

BONUS VIDEO: DELIRIJUM NA MARAKANI U 89. MINUTU: Gol kojim je Zvezda šokirala Partizan u 173. derbiju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)