LUDI EL KLASIKO! Real i Barselona odigrali meč za pamćenje, golova bilo na pretek, ali svi samo pričaju o onom koji nije priznat! (VIDEO)

Novosti online

21. 04. 2024. u 23:09

Real Madrid i FK Barselona odigrali su "El klasiko" u 32. kolu španskog prvenstva, a iako se megdan završio uz pogodak za trijumf u sudijskoj nadoknadi vremena, verovatno će se posle ovog sudara giganata španskog i evropskog fudbala najviše pričati o situaciji kada jedan gol nije priznat.

ЛУДИ ЕЛ КЛАСИКО! Реал и Барселона одиграли меч за памћење, голова било на претек, али сви само причају о оном који није признат! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Konačan rezultat, 3:2 za Real, ostavio je Madriđane na vrhu tabele La lige i to sa ogromnmih 11 bodova prednosti u odnosu na Barsu pred poslednjih šest prvenstvenih kola, no iako je Džud Belingem bio junak "kraljevića" u završnici, on nije bio "tema dana".

Igrao se 28. minut kada je Barselona imala korner s desne strane, a kod bliže stative, na uglu peterca, mlada zvezda s "Nou kampa", Lamin Jamal, spretno je, petom, poslao loptu ka Realovoj mreži. Na gol liniji, ili, zapravo, (daleko) iza nje, intervenisao je ukrajinski golman madridskog tima, Andrij Lunin (VIDEO). Gol je prvo priznat, potom nije... što je šokiralo sve kojima je Barsa u srcu, a izazvalo ogromne polemike širom fudbalskog sveta.

Do tog trenutka, mreže su se već dvaput tresle.

Već u 6. minutu Kristensen je iskoristio idealno dodavanje Rafinje iz kornera da, kod dalje stative, skoči i glavom postigne gol za Barselonu (VIDEO), ali u 18. minutu Vinisijus Žunior je poravnao na 1:1 pogotkom sa bele tačke (VIDEO), nakon što je Kubarsi skrivio jedanaesterac obaranjem Lukasa Vaskeza.

Vaskez i Vinisijus su "zamenili" uloge u 73. minutu.

Naime, nedugo posle situacije iz 69. minuta, kada se Lopez našao na pravom mestu i vratio prednost Barseloni (VIDEO), Realov brazilski as je idealno centrirao s levog krila, a Vaskezov "projektil" umalo pocepao mrežu Barselone (VIDEO).

Slavili su tada navijači "kraljevića", ali ni nalik onome kakva je erupcija na tribinama stadiona "Santijago Bernabeu" bila u prvom od četiri minuta nadoknade vremena: tada je Real izveo mat u tri poteza - lopta je iz sredine otišla na desno krilo, a odande istinski junak meča, Lukas Vaskez poslao na levo, gde ju je Džud Belingam "iz prve" poslao snažno u mrežu, za gol, za pobedu i, po svoj prilici, za titulu (VIDEO).

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)