ARSENAL RAZBIO TIM OD MILIJARDU EVRA! Neviđeno poniženje u derbiju Premijer lige (VIDEO)

Novosti online

23. 04. 2024. u 22:54

Arsenal je izbio na prvo mesto tabele Premijer lige posle fantastičnog izdanja u derbiju 34. kola engleskog šampionata u fudbalu.

АРСЕНАЛ РАЗБИО ТИМ ОД МИЛИЈАРДУ ЕВРА! Невиђено понижење у дербију Премијер лиге (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

U gradskom derbiju Londona, protiv tima u koji je u poslednje dve i po godine uloženo preko milijardu evra za pojačanja, Arsenal je deklasirao Čelsi sa čak 5:0 (1:0). Da Srbin na golu poražene ekipe, Đorđe Petrović, nije ostvario pet odbrana šuteva koji su išli u metu, debakl bi bio još veći...

A da se loše piše "plavcima" najavio je Trosar, koji je već ui 4. minutu s levog krila postigao vodeći gol za "tobdžije" (VIDEO).

Čelsi se nekako držao do velikog predaha, istina bez šuta u okvir gola rivala, a onda je krenuo njegov potop. Uostalom, dva gola mu je dao defanzivac suparnika...

Ben Vajt je prvi od ta dva pogotka postigao u 52. minutu (VIDEO), posle kratke akcije nakon kornera i srećnog odbitka pred njega.

Zatim je na scenu stupio Kai Haverc.

Svoj prvi gol Haverc je Čelsiju dao u izvrsnoj kontri (VIDEO), samo pet minuta posle Vajtovog pogotka, a drugi pogodak posle Sakinog dodavanja s desne strane, pa šutiranja u bliži, desni ugao gola "plavaca" (VIDEO).

Pet minuta kasnije, u 70, Vajt je iskoristio drugu asistenciju Martina Odegarda na ovom meču da postavi konačnih 5:0 (VIDEO).

Tabela Premijer lige

Posle ove pobede, vodeći Arsenal ima 77 bodova, ali i meč više od drugoplasiranog Liverpula (74 boda), a dve utakmice više od Mančester sitija koji, usled činjenice da je sakupio 73 boda, može da se vrati na čelo tabele ako ostvari te dve pobede.

Čelsi je deveti, sa 47 bodova.

Tabela Premijer lige / Foto: Printscreen / Flashscore

Raspored utakmica - ko s kim igra do kraja Premijer lige?

Do kraja prvenstva Arsenal igra sa svojim najvećim rivalom, Totenhemom (za pet dana, u gostima), pa sa Bornmutom, potom gostuje Mančester junajtedu i dočekuje Everton.

Liverpul najpre u sredu igra gradski derbi, gost je Evertona, a onda ga čekaju gostovanje Vest Hemu, pa mečevi sa Totenhemom, Aston Vilom i Vulverhemptonom.

Mančester siti prva dvaput gostuje, Brajtonu i Notingemu, potom će dočekati Vulvse, ići u goste Fulamu i Totenhemu, pa na kraju prvenstva ugostitti Vest Hem. Potom će igrati i finale FA kupa, protiv gradskog takmaca, Junajteda.

BONUS VIDEO: Vatromet i slavlje "orlova" - Srbija je na EURO nakon 24 godine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)