VLADAN (25) ZAČARAO MREŽU: Talentovani golman Radničkog iz Zrenjanina, apsolutni rekorder - Na 12 utakmica, više od 1.000 minuta bez gola

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

03. 05. 2024. u 08:30

GOSPODAR prstenova i suvereni vladar šesnaesterca zrenjaninskog Radničkog, Vladan Đekić, golman je o kojem se priča ovog proleća u fudbalskim krugovima cele Srbije, a mnogi su i konkretni u zamisli da bi bilo sjajno da ga već u narednoj sezoni, vide u svojim redovima.

ВЛАДАН (25) ЗАЧАРАО МРЕЖУ: Талентовани голман Радничког из Зрењанина, апсолутни рекордер - На 12 утакмица, више од 1.000 минута без гола

Privatna arhiva

- Trebao mi je upravo taj momentum, koji sam dominatno dostigao na golu srpskoligaša iz Zrenjanina i sada je sve nekako lepršavo, nestvarno, kao u bajci, a dešava se - započinje priču Vladan, inače dete Crvene zvezde, koji je svoju fudbalsku zvezdu vodilju tražio u Italiji, bio član milanskog Intera, pa Pise u seriji B, beogradskog Voždovca i ove polusezone Radničkog iz Zrenjanina.

U mlađim kategorijama Crvene zvezde, dvadesetpetogodišnjem sjajnom golmanu, trener je bio Marko Mitrović, nekadašnji fudbaler Banata, džentlmen i gospodin sa istančanim osećajem da prepozna talenat i brusi dragulj, pa se tako grad Zrenjanin, sudbinski nametnuo, kao bitna stanica u karijeri Vladana Đekića.

ASISTENCIJA SASTAVNI DEO…

Nedavno, na prvenstvenoj utakmici u dresu Radničkog, toliko je nadahnuto i kvalitetno izdegažirao loptu, sa je ona letela nadomak protivničkog šesnaesterca, saigrač Mitrović, poklon bombonu, iskoristio je, kao tane uleteo u kazneni prostor i iznudio penal, koji je pretvoren u pogodak, a Đekiću je šmekerski upisana asistencija, na koju je veoma ponosan.

- Drago mi je što je sve baš tako, u Zrenjaninu sam za kratko vreme upoznao veliki broj kvalitetnih ljudi i stekao prijatelje za ceo život, a o Marku Mitroviću, izlišno je trošiti reči hvale, njegova karijera dovoljno govori, kakva je veličina, sjajan sportski pedagog i čovek - kaže Vladan, uz napomenu da ništa manje pohvala ne zaslužuju i njegovi sadašnji treneri u Radničkom, Zoran Levnaić, Srđan Zakić i Goran Gavrilović.

Zaključani svi prilazi golu, uz sjajne i za oko lepe intervencije, sigurnost i mirnoća na gol crti, odlično igranje nogom, samo su neke od osobina, kojima su opčinjeni ljubitelji fudbala na tribinama stadiona kraj Skrobare u Zrenjaninu, ali i brojni stručnjaci, analizirajući nastupe talentovanog čuvara mreže.

- Imam odličnu komunikaciju sa saigračima iz odbrane, sve to proizilazi iz sjajne atmosfere u klubu, rasterećenih, a opet takmičarakim nabojem satkanih treninga, hit smo prolećnog dela prvenstva Srpske lige Vojvodina i ubedljivo najbolji tim, a sve je to rezultiralo naglim skokom na tabeli i trenutnim plasmanom na četvrto mesto - dodaje Vladan, ne skrivajući da je puno caka usvojio od Gorana Gavrilovića, legendarnog golmana, koji je bio specijalista za odbranu jedanaesteraca.

- Saveti i finese itekako su bitni za mirnoću u golmanovoj glavi, ali sve je to nevažno, bez prepoznatljivog talenta, a Vladan je upečatljiv primer, kako moderan golman treba da izgleda, bez mane i straha - nije štedeo reči hvale za svog pulena, popularni Gavra, trener golmana u FK Radnički.

ITALIJA KAO STARO VINO

- Golmani su kao vino, što stariji to bolji, baš kao što je Italija oduvek obećana i za mnoge nedosanjana fudbalska idila…

- Imao sam tu sreću da okusim i upoznam čari ove zemlje, branio sam u omladincima Intera i Pise i pešice bih se vratio, a to sam sebi i obećao jednog dana, ali idemo polako, stepenicu po stepenicu, trenutno sam prezadovoljan, branim dobro, miran sam i spokojan u crveno-crnom dresu Radničkog - dodaje na kraju Vladan Đekić.

Skauti i menadžeri stranice i stranice u svojim rokovnicima ispisuju, uz visoke ocene dvadesetpetogodišnjem golmanu, koji je rekorder, jer na dvanaest utakmica nije primio gol, a to je preko hiljadu minuta, do nebesa kuju planove i priželjkuju slatke muke, kuda će naredne sezone, sjajni golman Đekić, koji o tome za sada mudro ćuti.

- Iskreno ne razmišljam o tome i maksimalno sam fokusiran na posao koji imam, naravno prijaju pohvale, ali od tapšanja po ramenu se ne živi - dodaje Vladan, ne otpisujući mogućnost da produži saradnju sa vodećim zrenjaninskim klubom i možda već u narednoj sezoni zagospodari novom travom na stadionu u Karađorđevom parku.

- Nekada su svoju zvezdu vodilju tražili i u hramu fudbala je pronašli, Darko Kovačević, Vladimir Ivić, Duško i Zoran Bambi Tošić, brojni drugi fudbaleri pa i moji treneri, Marko Mitrović i Goran Gavrilović, pa što ne bih probao i ja - uz zagonetan osmeh istakao je Vladan Đekić.

KAO ZADNjI VEZNI

- Da bi u modernom fudbalu bio ravnopravan i dosledan snovima o vrhunskoj karijeri, golman, mora da zna da igra nogama, uzor mnogima je Ortega iz Sitija, čovek je živi leksikon i očigledan primer da bez dobre tehnike, nema napretka i aktivnog učestvovanja u igri.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OMILJENA DESTINACIJA SRBA: Kako i za koliko para da posetite ovo ostrvo