SUPER-SRBIN OPČINIO SAUDIJSKU ARABIJU! Aleksandar Mitrović gura Al Hilal ka tituli! (VIDEO)

Novosti online

06. 05. 2024. u 22:04

Kristijano Ronaldo je bio prva ogromna zvezda koja je stigla u fudbalsko prvenstvo Saudijske Arabije, posle se na taj korak odlučio i Nejmar, ali trenutno je "prva violina" pomenutog šampionata - Srbin. Aleksandar Mitrović, koji vodi Al Hilal ka tituli.

СУПЕР-СРБИН ОПЧИНИО САУДИЈСКУ АРАБИЈУ! Александар Митровић гура Ал Хилал ка титули! (ВИДЕО)

Twitter / Alhilal_FC

Ronaldov Al Nasr, trenutno drugi na tabeli, nadao se da će Mitrovićev (ali i klub za koji igra još jedan srpski reprezentativac, Sergej Milinković Savić) Al Hilal izgubiti od trećeplasiranog Al Ahlija, ali...

Iako je Al Ahli, kao domaćin poveo, i to pogotkom Al-Buraikana u 30. minutu, od povrede oporavljni Mitrović je i u ovom derbiju šampionata bio strelac.

Igrao se 52. minut kada je Brazilac Malkom centrirao sa leve strane, a Aleksandar Mitrović glavom dao gol za 1:1. Učinio je to - ovako:

A onda, u samoj završnici meča, Malkom je pokazao zašto je za oko 50 miliona evra doveden iz Zenita.

Pošao je s loptom sa sopstvene polovine terena i - dao gol za 1:2:

Bilo je to za pobedu, ali i za, po svoj prilici, titulu.

Naime, četiri kola pre kraja šampionata Saudijske Arabije, Al Hilal ima 86 bodova, 12 više od Al Nasra, pa kako je u opticaju ostalo još po 12 bodova za ove takmace, Al Hilalov bod u nekom od narednih prvenstvenim mečevima, ili kiks Ronaldove ekipe, doneće srpskom tandemu Mitrović - Milinković Savić šampionsku titulu.

Pritom, Al Hilal će 17. maja biti gost Al Nasra (kog je pobedio sa 3:0 u prvenstvu, ali i u prijateljskom meču i Superkupu) pa nema sumnje da će igrači "srpsko-arapskog kluba" hteti da titulu baš proslave protiv Kristijana Ronalda i njegovih klupskih kolega.

Al Ahli je ostao treći, ali prilično udaljen, sa 55 osvojenih bodova.

Aleksandar Mitrović - statistika

Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović nastavio je sjajnu golgetersku seriju .- u derbiju je, protiv Al Ahlija, postigao svoj 24. prvenstveni, a ukupno 35. gol u sezoni.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!