BLISTAV START: Kadeti Srbije osokoljeni posle pobede nad Ukrajinom na startu EP na Kipru

N. I.

21. 05. 2024. u 12:37

HRABRO srce i fantastična pobeda kadetske reprezentacije Srbije (U17) na startu Prvenstva Evrope koje se održava na Kipru. Savladana je selekcija Ukrajine – 1:0 (1:0) koja se superiorno plasirala na šampionat, ostvarila je sve tri pobede u elit rundi kvalifikacija (protiv Švajcarske, Slovačke i Grčke) uz ubedljivu gol razliku 8:0. Uspeh naše selekcije je tim veći, zbog toga sve čestitke igračima i selektoru Jovanu Damjanoviću.

БЛИСТАВ СТАРТ: Кадети Србије осокољени после победе над Украјином на старту ЕП на Кипру

FOTO: FSS

- Očekivali smo, iskreno, jednu ovakvu utakmicu, prvo poluvreme smo bili dosta dobri, sve smo kontrolisali. Sve što smo planirali, išlo je u tom smeru. U drugom delu igre, znali smo da su veoma dobra ekipa, iz tranzicije su nam pravili probleme, dugim loptama na njihove napadače. S vremena na vreme uspevali smo da se nametnemo, ali kako je vreme prolazilo, bilo je sve teže i teže. Momci su bili fenomenalni, bili su dosledni, bili su hrabri, nagrađeni su za veliki trud. U prvom poluvremenu smo mogli da postignemo još neki gol, ali mislim da smo zasluženo pobedili, najviše zbog nivoa igre u prvom poluvremenu, ali i odnosa u nastavku. Nema euforije, idemo korak po korak, čestitam mojim momcima, pobedili smo jednu jako ozbiljnu ekipu - keže selektor Jovan Damjanović.

Golman Vukašin Jovanović istakao se sjajnim odbranama, kao i mnogi iz ove genarcije pokazao je ogroman potencijal.

- Prvo bih pohvalio saigrače za veliku borbu, zaista su uložili svi ogroman napor da ostvarimo veoma važnu pobedu. Bili smo dobri u prvom poluvremenu, imali veći posed, kontrolisali smo dešavanja na terenu. U nastavku smo malo pali, bilo je i teško vreme, a mene raduje da sam imao nekoliko dobrih intervencija. Idemo dalje, nema opuštanja, sada je u fokus meč sa Kiprom. Želimo novu pobedu i plasman u četvrtfinale - jasan je Jovanović.

Srbija je postigla gol za evro špice, paučinu je skinuo Dušan Makević, igrao se drugi minut kada je odapeo strelu, a ni mnogo veći golmani od „jedinice“ Ukrajine teško da bi odbranili takav udarac.

- Reagovao sam na povratnu loptu, uputio odmah udarac i ona je na radost svih nas završila između prečke i stative, na pravo mesto. Ukrajina je najteži protivnik u grupi, ova pobeda nam mnogo znači za samopouzdanje. Verujemo u prolaz, pred nama su još dva meča u grupi, daćemo sve od sebe da pobedimo - ne krije Makević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Kako se raj na zemlji PRETVORIO U PRAVI PAKAO