SRBI KREĆU U EVROPU! Kup je (skoro) sve rešio, evo koji naš klub igra koje evropsko takmičenje - samo još jedna dilema!

Novosti online

21. 05. 2024. u 22:25

Finale Kupa Srbije u fudbalu je završeno, a time i rešena jedna dilema oko toga koji srpski klub ide u koji od evro-kupova.

СРБИ КРЕЋУ У ЕВРОПУ! Куп је (скоро) све решио, ево који наш клуб игра које европско такмичење - само још једна дилема!

Foto: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Crvena zvezda je kao novi/stari prvak Srbije obezbedila učešće u baražu za Ligu šampiona, odnosno samo jedna prepreka je čeka do elitnog društva.

Partizan, kao drugoplasirani, ide u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali ga čeka duži put od "večitog rivala" - započeće svoju evropsku priču od drugog kola kvalifikacija (potom postoji i treće, pa pomenuti baraž, tj. "plej-of", kako UEFA naziva tu završnu eliminacionu rundu).

TSC, kao treći iz Superlige, ide u kvalifikacije za Ligu Evrope. To se ne bi desilo da je Vojvodina osvojila Kup, jer bi onda ona išla u pomenuto takmičenje, a ekipa iz Bačke Topole u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Ovako, imajući u vidu da je Zvezda pobedila Vojvodinu u finalu Kupa, TSC će biti deo preliminarnih borbi za drugo po snazi evropsko takmičenje, a u kvalifikacije za Ligu konferencija idu dva tima po plasmanu iz Superlige, četvrtoplasirani Radnički 1923 iz Kragujevca i - petoplasirani tim.

A ko će to biti?

"Voša" je u prednosti pred poslednje kolo, ima bod više u odnosu na Čukarički. Novosađani dočekuju sedmoplasiranu Mladost i treba samo da sebi ne dozvole kiks, koji bi "brđani" mogli da iskoriste. Međutim, "Čuka" ima veoma težak zadatak - jer gostuje Zvezdi, i to na njenoj šampionskoj proslavi.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOĆ PRED DERBI: Visio na kolima Bake Praseta dok je vozio kroz centar BG-a - as Zvezde i sin fudbalske legende (VIDEO)