ZVEZDA PREDSTAVILA POJAČANJE ZA LIGU ŠAMPIONA! Crveno-beli sklapaju mozaik za nove uspehe, stigao ofanzivni vezni!

Novosti online

28. 05. 2024. u 14:35

FK Crvena zvezda od danas predstavlja pojačanja za novu sezonu i juriš ka Ligi šampiona, a prvi je javnosti predstavljen momak od kog se očekuje - baš mnogo.

ЗВЕЗДА ПРЕДСТАВИЛА ПОЈАЧАЊЕ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА! Црвено-бели склапају мозаик за нове успехе, стигао офанзивни везни!

FOTO: M. Vukadinović

Luka Ilić, bivši igrač crveno-belih, ponovo je član ekipe s Marakane.

Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela ovako ga je najavio:

- Luka je dobro poznato lice, odrastao je u ovom klubu, u sezoni 2017/2018. osvojio titulu šampiona, potom otišao u Mančester siti, bio na pozajmicama u Holandiji, Francuskoj, TSC-u... Verujem da ovaj igrač velikog talenta dolazi bolji i spremniji, verujem da ima još dosta da pokaže i dokaže, da ima još snova koje želi da ostvari i da će biti veliko pojačanje Crvene zvezde i doprineti daljem rastu našeg kluba - istakao je Mrkela.

Reč je, na promociji, potom dobio novi/stari član crveno-belih:

- Mogu slobodno da kažem da sam presrećan što sam se vratio. Već duži period sam razmišljao o ovom danu, stvarno sam presrećan - kratko je rekao Ilić, pre nego što su počela pitanja novinara.

Prvo je glasilo "U čemu si bolji igrač danas nego kad si prethodni put bio tu?".

- Dosta sam iskusniji. Prošao sam kroz period koji mi je dosta značio. Bilo je, naravno, loših i boljih dana, ali sam i kao osoba drugačiji, nadam se bolji.

Potom, reč-dve o tome zašto nije prihvatio pozive iz Francuske i Italije:

- Istina je da je bilo tih ponuda, nisam znao koji su konkretno klubovi u pitanju, samo da postoji interesovanje, ali čim sam čuo da je Zvezda pozvala, bez razmišljanja sam odlučio.

Konkurencija u ekipi

Konkurencije na Marakani se ne boji.

- Gledao sam dosta utakmica, kad god sam mogao... Što se konkurenata za mesto u timu tiče, to su sve fantastični igrači, ali mislim da je to dobra stvar, jer kada je jaka konkurencija, onda je tim bolji. Jedva čekam da budem deo ekipe.

Na pitanje koliko je spreman, fizički, ne ostavlja dilemu da je dobro:

- Osećam se odlično. Imao sam taj problem sa donjim delom leđa, propustio nekoliko utakmica, ali mi je dosta značilo što sam igrao prošlu sezonu u francuskoj drugoj ligi. Sada se osećam odlično i spreman sam.

Ne skriva da mu je (pre)rani odlazak iz Zvezde često bio u mislima.

- Razmišljao sam dosta puta o tome, ali ispalo je nešto dobro od toga. Naravno da mi je bilo krivo (zbog ranog odlaska s Marakane), hteo sam da budem tu duže, ali, evo sad sam se vratio i to je najvažnije.

Broj na dresu - zbog TSC-a!

Ranije je u Zvezdi nosio dres sa brojem 40, a sada - "za osam manje":

- TSC je za mene bio pun pogodak, želim im sve najbolje, zaista. Tamo sam imao najbolju sezonu u karijeri, pa sam odabrao dres sa brojem 32 baš zbog TSC-a. A ono, 40... znate, kad dođete iz omladinske škole u prvi tim, dobijete neki broj i to je to, ne pitate se mnogo - nasmejan je rekao Ilić.

Kad si fudbaler Sitija, a ne treniraš sa prvim timom

O tome kako je bilo u Mančester sitiju, nije skrivao istinu:

- Nažalost, nisam trenirao sa prvim timom, ali sam bio u društvu svih tih igrača, Pepa (Gvardiole) ... upoznao dosta njih ih Sitijeve akademije, bilo je to lepo iskustvo - rekao je novi član Zvezde.

Ko je Luka Ilić?


Luka Ilić ima 24 godine, rođen je 2. jula 1999. godine u Nišu i igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača. Nastupao je za kadetsku, omladinsku i mladu reprezentaciju Srbije, a jednom za seniorsku, kada je dao i gol u pobedi nad Amerikancima u prijateljskom meču 25. januara 2023.

Pratite i Zvezdu, ali i druge stvari iz fudbala i ostalih sportova - na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Veliki vatromet na Marakani posle Zvezdinog šampionskog slavlja

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJSREĆNIJI ZNAK HOROSKOPA U JULU 2024! Iznenadna zarada, nova nekretnina i pravi izbor ljubavi