"ORLIĆI" ŽELE KORAK DALJE: Kadetska selekcija Srbije u četvrtfinalu protiv Austrije

S. R.

28. 05. 2024. u 17:32

"ORLIĆI" ne žele da se zaustave, hoće još jedan korak dalje. Kadetska selekcija Srbije igra danas (19.00) u Larnaki utakmicu za plasman među četiri najbolje reprezentacije na Starom kontinentu, protiv Austrije.

ОРЛИЋИ ЖЕЛЕ КОРАК ДАЉЕ: Кадетска селекција Србије у четвртфиналу против Аустрије

FOTO: A. Ilić

Sa dve pobede i jednim tesnim porazom (Ukrajina 1:0, Kipar 3:1, Češka 3:4) u dosadašnjem delu prvenstva, izabranici Jovana Damjanovića i te kako su pokazali da mogu da imaju visoke domete. Ostaje žal, jer su i treći trijumf u poslednjem kolu grupne faze, imali u rukama do pred kraj susreta.

Ipak, Austrija je daleko od lagodnog rivala. Prikazala je dve odlične partije na šampionatu. Jedino u prvoj utakmici Hrvatska je uspela da odoli (0:0), zatim su stigle dve ubedljive pobede, nad Velsom (3:0) i Danskom (4:0).

- Verujemo jedni u druge, to je naša najveća snaga. Svesni smo da neće biti lako, kao što nije bilo lako izboriti plasman među osam najboljih u Evropi, ali ono što sa sigurnošću mogu da kažem jeste da ćemo ostaviti srce na terenu, da ćemo dati sve od sebe da pobedimo i napravimo još jedan iskorak. Imamo dobru atmosferu želimo da to prenesemo na teren još jednom i izborimo plasman u polufinale - rekao je selektor Jovan Damjanović.

Ako Srbija prođe među četiri, naredni rival biće pobednik duela Portugalija - Poljska.

EP, četvrtfinale

Sreda

Češka - Danska 16.30

Austrija - Srbija 19.00

Četvrtak

Portugalija - Poljska 17.00

Italija - Engleska 19.30

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MONSTRUOZNO! Opozicionar priželjkuje ubistvo Danila Vučića i opisuje kako bi ga mučio (VIDEO)