RUSIJA JE ŠOKIRANA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što je onda uradio sin legende SFRJ fudbala - zapanjilo je sve u klubu

Novosti online

29. 05. 2024. u 14:48

Dosadašnji trener Ferencvaroša Dejan Stanković ima novi klub, nakon što je sa pomenutim osvojio titulu prvaka Mađarske. Ali novi početak - nije baš idealan.

РУСИЈА ЈЕ ШОКИРАНА: Дејан Станковић преузео Спартак, али оно што је онда урадио син легенде СФРЈ фудбала - запањило је све у клубу

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Podsetimo, on je 16. maja postao trener Spartaka iz Moskve, a formalno je morao da sačeka sa preuzimanjem ekipe dve sedmice, do završetka sezone.

Međutim, nije sve baš sjajno i bajno u novoj sredini.

Dejan Stanković, koji je bez većih problema obezbedio titulu prvaka Mađarske, ali je izgubio u finalu Kupa od ekipe Pakša i nakon tog poraza odlučio je da se sa tog radnog mesta povuče, stiže u Rusiju sa iskustvom vođenja Sampdorije i Crvene zvezde. U danu kada je obelodanjeno da preuzima Spartak (sa čijim navijačima "fratrijom" Zvezdine "delije" gaje bratske odnose, pa je ova vest i njih obradovala), desila se prva od dve interesantne informacije koju je emitovala ruska novinska agencija RIA Novosti.

Naime, u Stankovićevom stručnom štabu, tako je pre dve nedelje najavljeno, trebalo je da radi i dosadašnje privremeno rešenje na mestu trenera Spartaka Vladimir Slišković (sin čuvenog Blaža Sliškovića, jedne od legendi SFRJ fudbala - pred raspad bivše Jugoslavije).

Mladi Slišković je s Moskovljanima imao zapažen niz utakmica bez poraza, ali je ipak - bio i ostao privremeno rešenje. Uprava je, prosto, rešila da stručnjaka iz BiH odmeni bivši reprezentativac Srbije, a da mu dosadašnji vršilac dužnosti šefa stručnog štaba - bude pomoćnik.

Međutim...

Slišković, koji je u aprilu bio proglašen za najboljeg trenera Ruske premijer lige (RPL), a koji je na dan Dekijevog imenovanja imao učinak četiri pobede, tri remija, jednog poraza, i gol-razlike 11:4 na osam utakmica - odbio je danas da bude Stankovićev pomoćnik.

- Bosanac ne želi da bude trener u štabu Dejana Stankovića i napušta klub po sopstvenoj želji - objavila je agencija "RIA Novosti".

Na sve to, Slišković je, na rastanku od moskovskog giganta, za "Šampionat" poručio:

- Odlazim. Ali, naravno, hoću da budem opet glavni trener Spartaka. Sto odsto ću i biti - "bocnuo" je kolegu Stankovića, koji još nije ni formalno počeo da radi sa moskovskom ekipom.

Inače, titulu u Rusiji je šesti put u nizu (na neverovatan, dramatičan način - u poslednjem kolu) osvojio Zenit, dok je sa sedam bodova zaostatka Spartak bio peti. Između šampiona i kluba koji je preuzeo Dejan Stanković, prvenstvo su završili drugoplasirani Krasnodar sa 56 bodova, Dinamo Moskva koji je imao isto toliko, te Lokomotiva Moskva sa 53.

"Stanković je postao zvezda svetskog renomea kada je igrao u Italiji. Sa Laciom je osvojio Seriju A, dva Kupa i dva Superkupa Italije, Kup pobednika kupova i Superkup Evrope. U Interu je pet puta bio šampion Italije, po četiri puta podizao Kup i Superkup Italije, osvojio Ligu šampiona i svetsko klupsko prvenstvo. Za reprezentaciju svoje zemlje igrao je više od 100 puta", predstavila je pomenuta ruska novinska agencija novog trenera Spartaka kada je bilo najavljeno da će mu Slišković biti pomoćnik, ali današnjom odlukom - saradnja je završena, a da nije valjano ni počela. 

BONUS VIDEO: GOL ZA GOLOM NA DERBIJU: Olajinka primio loptu na grudi, pa poslao projektil u mrežu Partizana

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (3)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura