NAJVEĆI DAN SRPSKOG FUDBALA: Darko Pančev se setio pohoda na Kup evropskog šampiona

Novosti online

29. 05. 2024. u 15:21

Fudbaleri Crvene zvezde na današnji dan, pre tačno 33 godine, ostvarili su istorijski uspeh osvajanjem titule prvaka Evrope.

НАЈВЕЋИ ДАН СРПСКОГ ФУДБАЛА: Дарко Панчев се сетио похода на Куп европског шампиона

FOTO: Printskrin

Crveno-beli su 29. maja 1991. godine, na stadionu Sveti Nikola u Bariju, u finalu tadašnjeg Kupa šampiona savladali Olimpik iz Marselja rezultatom 0:0 - 5:3 penalima.

Darko Pančev je naveo da je mnogo teško ponoviti uspeh iz daleke 1991. godine.

- Potrebno je mnogo novca, jer mladi i talentovani igrači odlaze u inostranstvo čim se ukaže prva prilika. Moja filozofija jeste da mlad igrač uvek ostane u Zvezdi par sezona, odigra minimum 150 utakmica, sazri i vrati klubu sve što mu je pružio, ali ne može se lako protiv evropske politike koja se promenila i zbog toga je teško da se naš uspeh ponovi, ali smo na dobrom putu da ga donekle približimo, što je zadovoljavajuće u ovakvim okolnostima - rekao je Pančev.

FOTO: FK Crvena zvezda

Darko Pančev je otkrio i sa kojim je saigračima iz Zvezde u kontaktu.

- Svako od naše šampionske generacije živi na različitom mestu, okružen svojim prijateljima, ali poštovanje i iskren odnos između nas je ostao do današnjeg dana, tako da održavamo kontakt i veoma često se čujemo. Skoro sam se čuo sa Robijem i čestitao mu kada je postao selektor Crne Gore. Pored njega, čujem se i sa Piksijem, Dejom, Maretom, Dikom... Veoma mi je drago što je to tako - rekao je Pančev.

BONUS VIDEO "ISTINA JE..." Reakcija Vladana Milojevića nakon remija na meču Vojvodina - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

HTEO SAM DA VEŽEM PERTLU...: Milan Marić ispričao anegdotu iz perioda kada je imao 30 kilograma viška