U SENCI VELIKOG SKANDALA: Olimpijakos osvojio Ligu konferencija (VIDEO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

29. 05. 2024. u 23:40 >> 23:42

FUDBALERI Fiorentine i Olimpijakosa sastali su se u finalu Lige konferencija u Atini, meč se igrao na Aja Sofiji, na stadionu velikog gradskog rivala AEK-a, a trofej je podigao tim iz Pireja slavivši 1:0 (0:0 nakon 90 minuta).

У СЕНЦИ ВЕЛИКОГ СКАНДАЛА: Олимпијакос освојио Лигу конференција (ВИДЕО)

fOTO: Tanjug/AP

Igralo se u visokom tempu. Već u devetom minutu Nikola Milenković doneo je vođstvo timu iz Firence, ali je pogodak nakon prekida poništen zbog toga što je reprezentativac Srbije bio u malom ofsajdu. 

Iako je Danijel Podense pretio u nekoliko navrata pred golom Italijana, nije do kraja prvog dela bilo promena. Ipak, pred sam odlazak igrača u svlačionice na tribinama se dogodio incident nezapamćen za finale jednog evropskog takmičenja. 

fOTO: Tanjug/AP

Po završetku prvog poluvremena navodno je došlo do sukoba navijača Olimpijakosa i Fiorentina i to na tribinama! Igrači Fiorentine otrčali su ka svojim pristalicama da vide šta se dešava i da smire situaciju. Ubrzo su došli i pripadnici policije, pa situacija nije eskalirala!

Fiorentina je u drugom poluvremenu imala kontrolu na terenu. Kristian Kuame je odlično pokupio loptu u šesnaestercu rivala, ipak nije uspeo da pogodi mrežu. 

Mirno je bilo sve do 80. minuta kada je veći deo stadiona video loptu u mreži Fiorentine, ali... 

Visente Ibora je odlično ispratio loptu nakon centaršuta, tik kraj leve stative završio je njegov pokušaj. 

fOTO: Tanjug/AP

Nisu u nastavku srljali ni jedni, a ni drugi, te je meč otišao u produžetke pri rezultatu 0:0. Srpski defanzivac Nikola Milenković odigrao je ceo meč, bio je jedan od najboljih igrača na terenu. 

Dosta tenzija na startu produžetaka, smatrali su domaći da treba da dobiju penal nakon što je neko od defanzivaca Fiorentine igrao rukom, ali nije bilo odluke da se dosudi penal, niti pogleda VAR, to kao da je u narednom napadu razljutilo Stefana Jovetića koji je iz daljine raspalio po lopti, Pijetro Terasijano se ispružio koliko je dug kako bi zaustavio njegov udarac. 

Revanširala se Fiorentina u drugom produžetku. Igrao se 110. minut, Džonatan Ikone bio je blizu pogotka, dobro je reagovao Konstantinos Colakis. 

Pravo niotkuda izrodio se opasan napad po levoj strani za Olimpijakos. Zakasnio je Milenković jer je morao ranije da interveniše, te je Ajub El Kabi prvi put bio daleko od Srbina u večerašnjem meču i glavom poslao loptu u mrežu za konačnih 1:0. 

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“ 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DRŽALA JE NJEGOVU GLAVU U KRILU DOK JE UMIRAO: Lični život DŽeki Kenedi je bio obeležen tragedijama