ZBOG DEPRESIJE BEZ INTERA: Jovan Stanković za "Kadenu"

S. R.

31. 05. 2024. u 07:45

ŽIVOT profesionalnog sportiste ume da bude težak. Sada se mnogo više pridaje pažnje mentalnom zdravlju nego u prošlosti. Takav primer bio je i sa nekadašnjim sjajnim krilnim fudbalerom Crvene zvezde Jovanom Stankovićem (53).

ЗБОГ ДЕПРЕСИЈЕ БЕЗ ИНТЕРА: Јован Станковић за Кадену

FOTO: N. Skenderija

- Želeo sam da napustim fudbal sa 30 godina, nikada to nisam pomenuo. Mnogi ljudi su imali problema, imao sam depresiju u vreme kada je najbolje trebalo da igram, ali nikada o tome nisam pričao. Ivan Kampo, Paunović i Lopetegi su imali slične probleme i zatražili pomoć. Rekli su mi da za šest meseci mogu da se oporavim i da ću sutradan biti bolje - rekao je Stanković za "Kadenu kope".

Put ga je iz Srbije odveo u Majorku, zatim se obreo u Marselju, kratko u Atletiko Madridu. Međutim, smatra da bi napravio i bolju karijeru da se nije suočavao sa depresijom.

- Zbog lošeg stanja nisam otišao u Inter kada me je pozvao Ektor Kuper. Kada sam bio u Atletiku, imao sam ponudu Porta, koji je tada postao šampion Evrope, došli su ovde sa papirima da potpišem. Nisam ništa uradio od toga, vratio sam se ovde i hteo sam da napustim fudbal. Bio sam pomalo glup, jer sam mislio da mogu da me izbace iz kluba ako saznaju, nisam ni znao šta je to. Čak su i moji saigrači dolazili da me pitaju šta mi se dešava. Plašio sam se da pričam o tome. Danas se priča. Danas se mnogo toga promenilo, igrači imaju psihologe i nutricioniste, u naše vreme toga nije bio - zaključio je Stanković, koji je upisao i deset nastupa za reprezentaciju Srbije i Crne Gore. n

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DVA PROROČANSTVA KOJA SU JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Oba su se ostvarila, a kada se seti jednog uvek se rasplače