FORMA JE PRIVREMENA, KLASA JE VEČNA" Britanac uputio neverovatne reči Novaku Đokoviću

Александар Илић
Aleksandar Ilić

31. 05. 2024. u 15:50 >> 16:05

Novak Đoković polako razuverava "neverne Tome" koji su nakon muka u prvom kolu očekivali da se Nole pomuči i u drugom, ali je sjajnom igrom sve razuverio, a zanimljiv komentar imao je legendarni britanski teniser.

ФОРМА ЈЕ ПРИВРЕМЕНА, КЛАСА ЈЕ ВЕЧНА Британац упутио невероватне речи Новаку Ђоковићу

FOTO: Eurosport/Warner Bros. Discovery

Timoti Tim Henman nije štedeo reči hvale na račun Novaka Đokovića.

- Kliše koji sam koristio pred početak turnira bio je: "Forma je privremena, klasa je večna". Novakova forma nije bila sjajna pred dolazak na grend slem u Parizu, ipak, nije bilo panike. Pogađao je sjajne udarce, uživao u atmosferi i sve upijao, rekao je teniski ekspert "Evrosporta".  

Detaljnije je potom govorio o formi najboljeg igrača planete. 

- U prvom kolu njegova forma bila je obična, ali je već u drugom podigao na viši nivo. Samopouzdanje koje dobija kada igra na najvećim turnirima je idealno. Treba uzeti u obzir i mnogo problema sa žrebom. Nevreme i nezavršeni mečevi... Novak svoje završava u tri seta, što je savršen početak. 

Okrenuo se potom britanski as dvoranskim uslovima na "Šatrijeu".

- Sa zatvorenim krovom loptica je devet kilometara sporija i odskok je mnogo sporiji, takođe odskače dosta niže, a Novak je to iskoristio kao svoju prednost. Kada je osvojio prvi set ubacio je u petu brzinu, a to će biti temelj na kome će graditi igru narednih dana, rekao je Henman. 

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DVA PROROČANSTVA KOJA SU JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Oba su se ostvarila, a kada se seti jednog uvek se rasplače