"POGODIMO PREČKU, A ONDA..." Evo šta selektor kadeta Jovan Damjanović kaže o neverovatnom porazu "orlića" u polufinalu Evropskog prvenstva

Novosti online

02. 06. 2024. u 19:43

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale UEFA "U-17" Evropskog prvenstva, iako je vodila sa 2:0 u polufinalu na Kipru protiv vršnjaka iz Portugala. U 89. minutu je bilo 2:1, ali su Portugalci u preostalim momentima drugog poluvremena Portugalci dali dva gola i pobedili sa 3:2, iako su njihovi rivali imali dobre prilike da odu na nedostižnu razliku. Zato i ne čude pomešane emocije selektora Jovana Damjanovića.

ПОГОДИМО ПРЕЧКУ, А ОНДА... Ево шта селектор кадета Јован Дамјановић каже о невероватном поразу орлића у полуфиналу Европског првенства

FOTO: FSS

- Prvo poluvreme je pokazalo kako možemo da igramo fudbal, mislim da smo mogli da postignemo još neki gol. Naravno, bila je otvorena utakmica, Portugal je dobra ekipa, a mi smo u drugom poluvremenu mogli da damo gol kojim bio praktično zatvorili utakmicu. Pogodili smo prečku, imali još dve stopostotne šanse. Imali smo i dve prinudne izmene, povredio se centralni bek, morali smo da menjamo, nismo mogli da nastavimo sa igrom iz prvog poluvremena, da igramo do noge… - gotovo u dahu je selektor "orlića" rekao za sajt FSS-a.

Tome je dodao i sledeće:

- Mogli smo da jednim golom iz već viđenih situacija da privedemo sve kraju, ali momci zaslužuju sve čestitke za ono što su pokazali na turniru. Igrali smo jedan ozbiljan fudbal, mislim da smo zaslužili i taj korak ka finalu. Postići dva gola protiv Portugala, stvoriti toliko prilika, istina bili smo primorani i da se branimo, ali ostaje žal što nismo izborili finale, jer smo bili bliži pobedi, pogotovo posle igre u prvom poluvremenu. Momci su se, moram to da istaknem, ponašali vrhunski, imali smo i dosta pehova, možda su nas povrede onemogućile da napravimo taj poslednji korak. Čestitke momcima još jednom za sve prikazano na terenu i van njega - rekao je selektor Jovan Damjanović.

Golovi sa neverovatnog meča Srbija - Portugal na U17 Evropskom prvenstvu

Podsetimo, Srbija je povela golom Mihajla Cvetkovića u 22. minut...

... a potom je on učestvovao u akciji u kojoj je Felićisimo postigao autogol u 37:

Međutim, sve se promenilo u nastavku.

Da će biti drame u Larnaki najavi je u 60. minutu Gabrijel Silva...

... a onda, kobni poslednji momenti utakmice.

Mora je u 90. minuutu doneo izjednačenje Portugalu...

... da bi u petom od šest minuta nadoknade dodavanje Edgara Mote sa desnog krila u gol za veliki trijumf Portugala pretvorio Žoao Trovisko:

BONUS VIDEO: MUK U HUMSKOJ: Bivši igrač Zvezde u finišu meča srušio Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura