E, TU SMO POGREŠILI: Pomoćnik Baraka Bahara žali zbog jedne stvari u Zvezdi

Novosti online

03. 06. 2024. u 10:31

ZVEZDA na izraelski pogon nije položila ispit, ali Vladan Milojević je izvukao situaciju, pa je stigla nova dupla kruna na Marakanu.

Е, ТУ СМО ПОГРЕШИЛИ: Помоћник Барака Бахара жали због једне ствари у Звезди

Foto arhiva VN

Međutim, i pored toga asocijacija na Baraka Bahara ne prima se sa oduševljenjem u redovima novog-starog šampiona Srbije. Iako su potpisali trogodišnji ugovor, Izraelci su se na Marakani zadržali tek nešto manje od šest meseci, nakon što su jesenji deo sezone okončali iza Partizana. 

A pomoćnik Baraka Bahara u Crvenoj zvezdi Gaj Carfati, u podkastu koji sponzoriše izraelski portal One1, govorio je o situacijama kroz koje su on i njegovi saradnici iz stručnog prošli na kormilu srpskog šampiona, kao i stvarima koje bi potpuno drugačije uradio da može da vrati vreme unazad.

- Iako nismo napredovali ni korak u Ligi šampiona, mogli smo bolje da odradimo stvari u ligi. Da se to desilo, ostali bismo još godinu dana i mogli smo da budemo bolji u njoj. Napravimo bolji tim i budemo spremniji za Ligu šampiona. Ovo je bio naš promašaj, uz lošu sreću u pojedinim utakmicama u ligi, koje je trebalo da se završe sa povoljnijim rezultatom za nas – preuzeo je odgovornost za neuspeh Carfati.

Izraelac je priznao da je stručni štab mogao neke stvari da uradi drugačije. Na primer da angažuju igrače Makabija iz Haife koje su poznavali.

– Nije trebalo da se plašimo da dovedemo igrače koje poznajemo. Primera radi, mislim da bi Mohamed Abu Fani mogao dosta da nam pomogne.

Kako je rekao Carfati, uprava Zvezde se nije mešala treneru Baraku Baharu u rad.

– Nisu nam diktirali pojačanja, u pitanju su bili dobri ljudi koji žele da pojačaju tim, kupovali su dobre igrače. I Marko Marin i Zvezdan Terzić su bili neverovatni. Zajedno smo ručali, bili na sastancima sa njima i sve ideje delili sa njima. Oni su zaista želeli da uspemo, bio je to njihov projekat. Na kraju, klub je prodao tri mlada igrača za preko 25 miliona evra.

Kad je reč o smeni na golu i dolasku Omrija Glazera umesto Milana Borjana, to je bila čisto fudbalska odluka.

– To nije dolazilo iz ega ili zbog kontrole nad sistemom. Barak i stručni tim su smatrali da je potrebno da dovedu još jednog golmana. Bilo je nekoliko opcija na toj poziciji, a Glazer je bio jedna od njih. Dovođenje golmana kojeg poznajemo, kao i njegove sposobnosti, bio je razuman potez. Čisto profesionalan, ništa više od toga – poručio je Gaj Carfati.

BONUS VIDEO: MUK U HUMSKOJ: Bivši igrač Zvezde u finišu meča srušio Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJSREĆNIJI ZNAK HOROSKOPA U JULU 2024! Iznenadna zarada, nova nekretnina i pravi izbor ljubavi