LIGA ŠAMPIONA NIJE ZA NJIH! Brest mora da se seli...

Tanjug

05. 06. 2024. u 13:34

Fudbalski klub Brest neće igrati domaće utakmice Lige šampiona na svom stadionu starom 102 godine za svoj debi u Evropi sledeće sezone.

ЛИГА ШАМПИОНА НИЈЕ ЗА ЊИХ! Брест мора да се сели...

Foto Profimedia

Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je danas da je ovaj francuski klub poslao zahtev da domaće utakmice novog formata Lige šampiona, u kojoj će učestvovati 36 ekipa, igra na stadionu Gengana.

Stadion Bresta, sa samo 5.000 mesta, ne ispunjava standarde UEFA.

Evropska kuća fudbala sada treba da odobri stadion Gengana, čiji je kapacitet 19.000 mesta i koji je oko 110 kilometara udaljen od Bresta.

Brest se nikada u istoriji nije kvalifikovao za neko UEFA takmičenje sve dok u tek završenoj sezoni nije zauzeo treće mesto u Ligi 1 iza šampiona Pari Sen Žermena i vicešampiona Monaka.

Proširenje Lige šampiona sa 32 na 36 timova pomoglo je Brestu da izbegne kvalifikacije. Francuska je dobila i treći siguran tim u najjačem evropskom takmičenju jer je Liga 1 na petom mestu na tabeli Uefe.

Brest će od svog debija u Ligi šampiona zaraditi najmanje 30 miliona evra, čak i ako izgubi svih osam utakmica.

Žreb za Ligu šampiona zakazan je za 29. avgust.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DRAMA! Navijač pokušao da ubije Kristijana Ronalda pokraj terena?! (VIDEO)