PAZAR IZNEO PREDLOGE ZA PREPOROD SRPSKOG FUDBALA: Saopštenje u četiri tačke o kome će se pričati

Александар Илић
Aleksandar Ilić

06. 06. 2024. u 21:45

NAVIKLI smo u srpskom fudbalu da čitamo razna saopštenja za medije fudbalskih klubova, a danas je jedno objavio i Novi Pazar - ipak, ono se razlikuje po tome što ne upire prstom, već nudi konkretne predloge za preporod srpskog fudbala u novoj sezoni.

ПАЗАР ИЗНЕО ПРЕДЛОГЕ ЗА ПРЕПОРОД СРПСКОГ ФУДБАЛА: Саопштење у четири тачке о коме ће се причати

Foto arhiva VN

Saopštenje Novog Pazara "Novosti" prenose u celosti: 

- Fudbalski klub Novi Pazar iznosi svoje predloge, sugestije i stavove, za narednu sezonu i takmičenje u Superligi 24/25, sa ciljem unapređenja domaćeg fudbala i postizanja boljih rezultata, kako klubova na međunarodnoj sceni, tako i svih reprezentativnih selekcija.

1. Status igrača iz regiona

Smatramo da igrači iz Bosne, Makedonije i Crne Gore treba da imaju isti status kao i domaći igrači. Ne vidimo razlog zašto igrači iz zemalja kao što su Finska i Portugal zaslužuju status igrača koji se ne smatraju strancima u našem fudbalu, dok igrači iz zemalja koje su geografski bliže Srbiji nemaju taj status, a mnogi od tih igrača žive u gradovima koji su daleko samo 50 do 100 kilometara od Srbije.

2. Ukidanje pravila o bonus igračima

Zalažemo se za ukidanje pravila o bonus igračima. Primera radi, igrač koji je rođen u decembru 2002. godine i igrač rođen u januaru 2003. godine ne bi trebalo da budu različito tretirani zbog nekoliko meseci razlike. Kvalitet igrača treba da bude jedini kriterijum za njihov angažman na terenu, a ne propozicije koje ograničavaju mogućnosti nešto starijih, ali kvalitetnijih fudbalera.

3. Dvojne registracije

Smatramo da bi dvojne registracije trebalo da budu dozvoljene ne samo za Prvu ligu Srbije, već i za niže lige, uključujući Srpske lige trećeg ranga takmičenja. Ove lige su mesta gde nastupaju najveći talenti naše zemlje i omogućavanje dvojnih registracija doprinelo bi njihovom razvoju, unapređenju kvaliteta svih takmičenja i većoj mogućnosti za pronalaženje novih bisera u srpskom fudbalu.

4. Povećanje broja stranaca

Apsolutno podržavamo povećanje broja stranaca u našem fudbalu. Trenutno se suočavamo sa deficitom kvalitetnih igrača iz celog regiona, a i tržište je prilicno poremećeno zbog razlicitih finansijskih mogućnosti klubova i kod nas i šire u okruženju. Jedini način da manji klubovi mogu da dođu do kvalitetnog sastava je angažovanje fudbalera iz Azije, Afrike i drugih sličnih područja. Povećanje broja stranaca može doprineti većoj konkurenciji, a samim tim i kvalitetu takmičenja u Super ligi Srbije.

Fudbalski klub Novi Pazar želi, na ovaj način, da da doprinos javnoj raspravi i debati čij je krajnji cilj unapređenje kvaliteta domaćeg fudbala, stoji u saopštenju fudbalskog kluba Novi Pazar. 

BONUS VIDEO: SPEKTAKL U NOVOM PAZARU: Predstavljen Adem Ljajić 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (1)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)