SRBIJA SUTRA UVEČE (18.00) U SOLNI SA ŠVEDSKOM IMA GENERALNU PROBU PRED ODLAZAK NA EP: Zlatan ispraća "orlove"

Z. Ćorović

07. 06. 2024. u 19:35

ZLATANOVA žurka - generalka za "orlove". Fudbalska reprezentacija Srbije sutra uveče (18.00) u Solni protiv Švedske ima poslednju proveru pred odlazak na Evropsko prvenstvo. Dragan Stojković Piksi i njegovi izabranici će pored duela sa snažnim protivnikom, imati čast da budu deo spektakularnog oproštaja mađioničara u kopačkama, velikog asa Zlatana Ibrahimovića.

СРБИЈА СУТРА УВЕЧЕ (18.00) У СОЛНИ СА ШВЕДСКОМ ИМА ГЕНЕРАЛНУ ПРОБУ ПРЕД ОДЛАЗАК НА ЕП: Златан испраћа орлове

FOTO: FSS

Iako je proteklu sezonu proveo kao funkcioner Milana, Ibra je odlučio da se od dresa reprezentacije "vikinga" oprosti baš protiv Srbije. Još nije poznato da li će ući u igru na kratko, kako bi mu se navijači poklonili dok bude na terenu za sve što je uradio... Najavljeno je da će deset minuta posle meča početi ceremonija tako što će se na semaforu puštati isečci sa golovima i akcijama "Ibrakadabre" u dresu Švedske. Biće to dugačka i atraktivna projekcija jer je Zlatan odigrao 122 utakmice u nacionalnom timu i postigao 62 pogotka.

- Ovo će biti Zlatanova žurka. On će biti zasluženo u centru pažnje a ja se nadam ćemo mi na terenu odigrati dobar meč protiv Srbije - istakao je Jon Dal Tomason, selektor Šveđana.

Iako se Švedska nije plasirala na Evro, radi se o odličnoj selekciji koja može sa svima da se uhvati u koštac. To se videlo i pre par dana, kada je dobro namučila Dance u Kopenhagenu (1:2), našeg rivala u trećem kolu EP u Nemačkoj.

I ovaj meč biće pravi izazov za selekciju Srbije, pogotovo posle poraza od Austrije i boljke koje smo ispoljili i na tom prijateljskom meču. Opet smo u kratkom periodu lako primili dva gola, odbrana nam je delovala nesigrno i ovo će biti poslednja prilika da naš selektor Dragan Stojković Piksi izbrusi najbolji sastav sa kojim ćemo se suprotstaviti Englezima 16. juna u prvom kolu Evropskog prvenstva. Bilo bi poželjno da protiv Šveđana odbrana bude čvrsta i neprobojna, što bi nam ulilo samopouzdanje pred skorašnje, očekivane nalete Kejna, Fodena, Belingena i ostalih Ostrvljana.

Piksi zna sa Šveđanima

NAŠ selektor Dragan Stojković Piksi je za vreme svog mandata dva puta vodio selekciju Srbije protiv Švedske i oba puta smo slavili u mečevima Liga nacije. Pre dve godine smo prvo pobedili u Solni sa 1:0, zatim smo bili ubedljivi u Beogradu i Šveđanima naneli težak poraz od 4:1.

Pod imenom Srbija odigrali smo sa Šveđanima još dvaprijateljska meča - 2012. smo poraženi 2:1, dok je 2009. selekcija Srbije slavila sa 1:0.


 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DRAMA! Navijač pokušao da ubije Kristijana Ronalda pokraj terena?! (VIDEO)