ZAPAD NE MOŽE DA VERUJE: Evo gde Luka Jović nastavlja karijeru!

Novosti online

10. 06. 2024. u 16:02

Srpski reprezentativac Luka Jović je ponovo jedna od glavnih tema u fudbalu. Ne samo zbog toga što se bliži EURO 2024, na kome je jedan od tri napadačka aduta "orlova".

ЗАПАД НЕ МОЖЕ ДА ВЕРУЈЕ: Ево где Лука Јовић наставља каријеру!

FOTO: EPA

Podsetimo, Jović je sezonu za nama proveo u Milanu i, kako se nije loše snašao u slavnom klubu, počele su brojne priče u Italiji o tome da li će ga rosoneri zadržati, ili sledi neka nova selidba.

Odlazak Olivijea Žirua trebalo je da otvori veća vrata Srbinu u napadu milanskog giganta, bile su sve glasnija pričanja po Apeninima da je ostanak u Milanu gotovo izvesan, ali...

Kao grom iz vedra neba, najnovije vesti vezane za našeg reprezentativca stižu - iz Rusije.

Naime, ruski mediji javljaju da Luka Jović po svoj prilici dolazi da pojača šestostrukog uzastopnog ruskog šampiona, Zenit.

Oni navode i da je Jović u nedelju i počeo da prati klub iz Sankt Peterburga na društvenim mrežama.

Bilo da su sve ove priče o prelasku u ruski fudbal tačne ili ne, nema sumnje da bi za samog Jovića bilo najbolje da svoju neposrednu budućnost "reši" tokom ove sedmice, kako bi mirne glave mogao da se posveti prvenstvu Evrope koje u petak kreće u Nemačkoj.

A ako vas Evropsko prvenstvo u fudbalu zanima, pratite ga na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećnoj EURO 2024.

Luka Jović - potpuno nesvakidašnja karijera

Relativno je mlad Luka Jović još uvek, 26 mu je godina, a mlad je i ulazio u istoriju srpskog fudbala.

Recimo, samo 16 godina, pet meseci i pet dana od datuma kada je došao na svet (23. decembra 1997.) debitovao je za prvi tim Crvene zvezde, i tog 28. maja 2014. je oborio rekord Dejana Stankovića kao najmlađi strelac crveno-belih u takmičarskom meču.

Ili, 18. oktobra 2014, postao je najmlađi učesnik "večitog derbija":

Imao je tada 16 godina, devet meseci i 25 dana, čime je za devet meseci oborio rekord Dejana Milovanovića.

Pa, i kada je prešao u Benfiku, a kao njen pozajmljen igrač uspeo da zablista u Ajntrahtu, ušao je u istoriju Bundeslige jer je imao samo 20 godina kada je, 19. oktobra 2018, postao najmlađi strelac pet golova na jednom meču nemačkog šampionata.
Da, Jović je mlad ulazio u fudbalsku istoriju.


Ali baš ta "inercija" ga je i skupo koštala kada se radi o gigantu evropskog fudbala, madridskom Realu.


- Sve je pošlo po zlu od samog početka - rekao je nedavno Luka Jović o prelasku u tabor "kraljevića" i otkriva šta je tamo i tada bio glavni problem:


- Prerano sam napustio Ajntraht. Kada sam stigao u Madrid, sva svetla su bila uperena u mene. Bilo je teško prilagoditi se najvećem klubu na svetu. To je bilo nesrećno iskustvo pored povreda, korone i nepravednog pritiska - istakao je srpski golgeter za italijansku "Republiku".


Posle 27 golova za Ajntraht u sezoni 2018/2019, u naredne tri godine dao je samo tri za Real.

A posle trogodišnje noćne more u Madridu, usledila je selidba na "čizmu". Najpre u Fiorentinu, za koju je dao 13 golova na 50 utakmica, a onda je stigao poziv sa San Sira.

U Milanu je na 30 mečeva devet puta bio strelac, ali je od tih 30 utakmica, samo 11 započinjao kao starter, odnosno 19 puta je ulazio u igru kao rezerva.

BONUS VIDEO: Vatromet i slavlje "orlova" - Srbija je na EURO nakon 24 godine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi imaju razlog za slavlje i razlog za tugu!