NOVA POJAČANJA U KVK "RADNIČKI" : Drašović i Murišić igraće u Kragujevcu

SPD Radnički

12. 06. 2024. u 15:29

U kragujevački vaterpolo klub „ Radnički“ ovog leta dolaze pojačanja, a nova u nizu su još jedan reprezentativac Srbije, Radomir Drašović, koji stiže iz redova najvećeg rivala, Novog Beograda i bivši reprezentativac Crne Gore, Nikola Murišić.

НОВА ПОЈАЧАЊА У КВК РАДНИЧКИ : Драшовић и Муришић играће у Крагујевцу

Foto : SD Radnički

Tokom tri sezone pod kapicom Novobeograđana, Drašović je dva puta igrao finale i jednom polufinale Lige šampiona. Osvojio je dve Regionalne lige, tri titule prvaka Srbije i jedan Kup. Karijeru je započeo u Singidunumu, nastavio u Crvenoj zvezdi, pa po dve godine proveo u Partizanu, italijanskom Sport menadžmentu i mađarskom Solnoku. Ima zavidno iskustvo u međunarodnim takmičenjima. Sa Italijanima je igrao finale Kupa Evrope, 2018. godine, a to takmičenje osvojio je tri sezone kasnije sa Mađarima, sa kojima ima i šampionsku titulu. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 120 utakmica i postigao 131 pogodak.

Posle saigrača iz srpskog nacionalnog tima sa kojima se priprema za Olimpijske igre, Strahinje Rašovića i Radoslava Filipovića, ovaj dvadesetsedmogodišnji bek je treći reprezentativac koji je u aktuelnom prelaznom roku pojačao Radnički.

I Bivši reprezentativac Crne Gore, Nikola Murišić, igraće za Radnički u predstojećoj sezoni. Ovaj iskusni centar rodom iz Kotora, u Kragujevac stiže posle šest godina provedenih u mađarskom Egeru, gde je prošle sezone bio peti strelac izuzetno jakog domaćeg šampionata sa 50 golova na 22 utakmice.

Radi se o igraču sa velikim internacionalnim iskustvom, pošto je tri sezone pre Egera sa dosta uspeha igrao za rumunsku Steauu sa kojom je osvojio tri titule. Ponikao je u kotorskom Primorcu, a pre selidbe preko „grane“, jednu sezonu igrao je za Budvu. Sa Rašovićem igrao tri godine u Egeru.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STIMULACIJE, DODATNI SLOBODNI DANI, STIPENDIJE, PRIVATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE… Evo koje sve benefite zaposlenima nudi Mercator-S