LEPA ZARADA: 87 sudija će da deli pravdu na razne načine na EP u Nemačkoj

N. I.

13. 06. 2024. u 13:35

ITALIJAN Roberto Rozeti je rekao svoju poslednju reč. Prvi čovek Sudijskog komiteta UEFA sastavio je listu od 19 arbitara koji će da dele pravdu na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj. U ovaj izbor mu se niko od čelnika evropske kuće fudbala u Nionu nije mešao i zanimljivo je da se na njemu, među 19 "ljudi u crnom" našao i jedan arbitar sa južnoameričkog kontinenta, odnosno Argentinac Fakundo Telo. Nažalost, na Rozetijevom spisku nema najboljeg srpskog sudije Srđana Jovanovića.

ЛЕПА ЗАРАДА: 87 судија ће да дели правду на разне начине на ЕП у Немачкој

FOTO: AP

Pravdu će deliti: Entoni Tejlor, Majkl Oliver (Engleska), Marko Gvida, Daniele Orsato (Italija), Danijel Zibert, Feliks Cvajer (Nemačka), Klement Turpan, Fransoa Leteksije (Francuska), Dani Makele (Holandija), Šimon Marčinjak (Poljska), Artur Dijas (Portugalija), Ištvan Kovač (Rumunija), Ivan Kruzliak (Slovačka), Slavko Vinčić (Slovenija), Hesus Hil Mazano (Španija), Glen Niberg (Švedska), Sandro Šerer (Švajcarska), Halil Umut Meler (Turska) i Fakundo Telo (Argentina).

Osim ovih 19 glavnih arbitara, na spisku UEFA nalazi se još 36 pomoćnih sudija, 20 u VAR sobama i 12 arbitara koji će imati ulogu četvrtog pomoćnog sudije. Sve u svemu, 87 sudija će se naći na 17. Prvenstvu Evrope.

UEFA nevoljno izlazi u javnost sa honorarima za arbitre, ali prema dostupnim informacijama glavne sudije će u grupnoj fazi takmičenja imati honorar od 6.000 evra po meču, njihovi pomoćnici po 3.200, a VAR sudije po 4.000 za svaki meč. U četvrtfinalu i polufinalu EP glavni će zaraditi 8.000 evra, a "mahači" po 6.000 evra. Zanimljivo je da je slovenački arbitar Slavko Vinčić nedavno, sudio finalni meč Lige šampiona Real Madrid - Borusija Dortmund (2:0) za honorar od 10.000 evra.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!