NIKOLA DRINČIĆ ZA "NOVOSTI" PRED EURO 2024: Srbija tradicionalno igra bolje protiv težih protivnika

Александар Илић
Aleksandar Ilić

14. 06. 2024. u 18:47

EVROPSKO prvenstvo u fudbalu igra se od 14. juna do 14. jula, a ovog petka smotru najboljih evropskih selekcija otvaraju domaćin Nemačka i Škotska. Jedan od najboljih vezista koji je igrao u domaćem fudbalu, Nikola Drinčić, analizirao je predstojeće prvenstvo i šanse "orlova" za portal "novosti".

НИКОЛА ДРИНЧИЋ ЗА НОВОСТИ ПРЕД ЕУРО 2024: Србија традиционално игра боље против тежих противника

FOTO: FK Radnički

Novi trener Radničkog iz Niša važi za jednog od najkvalitetnijih vezista koji su nastupali u Srbiji, a iza sebe ima veoma uspešnu karijeru.

Četrdesetogodišnjak je svoj put otpočeo u Teleoptiku, nastupao je i u Partizanu, Gazijantesporu, Amkaru, Spartaku iz Moskve, Krasnodaru, Makabiju iz Haife, Radu, Čukaričkom, Radničkom iz Niša i Vojvodini. U razgovoru za "Novosti" izneo je svoja očekivanja od EURO 2024. 

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Srbija je u grupi "C" sa Slovenijom, Danskom i Engleskom

- Nema sumnje da Srbija uvek igra bolje i motivisanije protiv jakih ekipa. Svakoj utakmici treba pristupiti sa dosta opreza i uz dobru pripremu. Treba tražiti bodove za ulazak u nokaut fazu, a posle toga je sve moguće, počeo je Drinčić razgovor za "Novosti". 

Prva i najteža stepenica "orlova" na putu ka drugoj fazi je "Gordi Albion", reprezentacija Engleske važi za prvog favorita na Euru, a tamošnji mediji u prethodnih nekoliko dana razapinjali su otrovne strelice protiv naših navijača i detaljno se bavili analizom igre čete Dragana Stojkovića Piksija

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Engleska je među najvećim favoritima na svakom Evropskom i Svetskom prvenstvu. Mnogi ih svrstavaju i na Euro 2024 kao najvećeg favorita. Ne vidim pisanje medija kao dodatnu motivaciju za selekciju Srbije, verujem da je selektor Srbije zaštitio igrače od spoljnih uticaja i da sa svojim stručnim štabom u miru priprema taktiku. 

Otkriva nekadašnji crnogorski reprezentativac i od koga dosta očekuje u Nemačkoj. 

- Onaj koji igra dobro u kontinuitetu je štoper Strahinja Pavlović. Očekujem da konačno proradi Sergej Milinković Savić. 

Otkriva Drinčić i ko je njegov favorit za titulu šampiona Evrope. 

- Po meni uvek su Nemci favoriti broj jedan. Imaju dobar sastav, a dodatni motiv im je bez sumnje što igraju pred domaćom publikom. Tri puta su osvajali šampionski pehar, a na poslednjem kontinentalnom prvenstvu izbacili su ih Englezi, te očekujem da pred svojim navijačima pokušaju da se iskupe. 

Ima li favorita iz senke? 

- Portugalci, imaju dobar tim, i verujem da bi mogli da priprete iz senke, zaključio je Nikola Drinčić. 

BONUS VIDEO: NASTAVLjA SE MISIJA EURO 2024: Orlovi u dobrom raspoloženju na drugom treningu u Auzburgu 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRBI PEVALI, A ONDA... Onda su naišli Danci i desilo se - ovo! (VIDEO)