CEH RANO PLAĆEN: Kako su Švajcarci preslišali Mađare

N. Iljukić

15. 06. 2024. u 17:30

FUDBALSKA reprezentacija Nemačke je na otvaranju Prvenstva Evrope demonstrirala silu i ponizila Škotsku. Skoro pa sličan scenario viđen je u drugom meču Grupe "A" u kojem je Švajcarska u Kelnu savladala Mađarsku - 3:1 (2:0).

ЦЕХ РАНО ПЛАЋЕН: Како су Швајцарци преслишали Мађаре

FOTO: Tanjug/AP

MAĐARSKA - ŠVAJCARSKA 1:3 (0:2)

STRELCI: Varga U 67. minutu za Mađarsku, a Dua u 12, Ebišer u 45. i Embolo u 93. minutu za Švajcarsku. Stadion u Kelnu. Gledalaca: 41.676. Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija).

MAĐARSKA: Gulači - Lang (od 46. Bola), Orban, At. Salaj (od 79. Dardaj) - Fiola, A. Nađ (od 67. Klajnhesler), Šefer, Kerkez (od 79. Adam) - Soboslaj, Varga, R. Šalaj.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

ŠVAJCARSKA: Zomer - Šer, Akanđi, Rodriges - Vidmer (od 68. Stergiju), Frojler (od 86. Sijero), Džaka, Endoj (od 86. Rider) - Ebišer, Dua (od 68. Amduni), Vargas (od 75. Embolo).

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Konačan rezultat utakmice je možda i optička varka, ali Švajcarci su mogli i do ubedljivijeg trijumfa da su iskoristili sve svoje prilike u prvom poluvremenu. Iako su u prvih 45 minuta dva puta tresli mrežu naših komšija sa severa, Švajcarci su bili apsolutni gospodari situacije na terenu, pa se učinilo da bi Mađari mogli da prođu kao Škoti u petak uveče. Kada je Kvado Dua, 27-godišnji vezusta bugarskog Ludogoreca u 12. minutu zatresao mrežu Mađara, morao je skoro minuta da čeka da se raduje tom golu. Sudija Slavko Vinčić i njegov pomoćnik na istočnoj tribini (delili su pravdu i naposlednjem finalu Lige šampiona), su zastavicom, pa pištaljkom signalizirali ofsajdzamku u kojoj se, navodno, našao Švajcarac. VAR je korigovao njihovu grešku, bilo je to rano i zasluženo vođstvo selekcije Murata Jakina, a nagrada za nemerljivo bolju igru došla je u 45. minutu Mišel Abišer duplirao prednost.

Mađari su se donekle trgli u drugom poluvremenu, krenuli hrabrije u napad i takav pristup, dostojan dolaska na Prvenstvo Evrope, isplatio se u 67. minutu kada je Barnabaš Varga smanjio na 2:1, ali to je bilo skoro sve dobro što smo videli od Mađara. Švajcarci su se branili pametno do finiša meča, kada je pose jednog kontranapada napadač Monaka Bril Embolo u trećem minutu nadoknade vremena doneo lob udarcem posle greške odbrane konačnih 3:1.

Neke prognoze kažu da su Nemci i Švajcarci ubedljivm pobedama već viđeni u osmini finala EP. Ostaje da svoju klasu i dobru formu potvrde u sredu, 19. juna. Nemci u duelu sa Mađarskom, a Švajcarci na meču sa Škotskom, pa će šlager "A" grupe biti viđen 23. juna kada se u Frankfurtu sastaju Nemačka - Švajcarska.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ORLOVI ODGOVORILI ALBANSKIM PROVOKATORIMA: Fudbaleri Srbije rešili da dignu glas na EURO 2024 - i to kako! (VIDEO)