FURIJA BAŠ FURIOZNA: Pobedom nad Hrvatskom, Španci istakli kandidaturu za prvo mesto u "grupi smrti"

Novosti online

17. 06. 2024. u 15:15

CRVENA furija je baš furiozna. Ubedljivom pobedom nad Hrvatskom (3:0) na otvaranju Evropskog prvenstva, Španija je pokazala da je najozbiljniji kandidat za prolazak dalje u "grupi smrti" u kojoj se još pored njih i "kockastih" nalaze Italija i Albanija. Jedina briga za selektora Luisa de la Fuentea bile su povrede Rodrija i Alvara Morate, mada čini se da ih je kormilar Španije zamenio više iz predostrožnosti nego što je to situacija zahtevala.

ФУРИЈА БАШ ФУРИОЗНА: Победом над Хрватском, Шпанци истакли кандидатуру за прво место у групи смрти

FOTO: Tanjug/AP

- Želim da istaknem stav, velikodušnost i ambiciju ovog tima, to su neugasive osobine. Ovo je bio kompletan nastup inspirisan takmičarskim genima koji prolaze kroz ovaj tim, kako mladih momaka tako i iskusnih koji su osvojili skoro sve u fudbalu, ali su i dalje supergladni i posvećeni - sipao je pohvale De la Fuente na račun svojih izabranika.

Po krilu je dar mar pravio Lamin Jamal, najmlađi igrač u istoriji evropskih prvenstva, a istoriju je ispisao i asistencijom za Danija Karvahala čiji je pogodak stavio tačku na meč protiv Hrvata.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Oduševljen sam pobedom, zbog mog debija na Evropskom prvenstvu. Tu sam za trenera i za tim, bilo da igram široko, unutra, bilo da napadam, stvaram ili se branim. Šta god da je potrebno. Mi smo porodica, puni smo samopouzdanja i to pokazuje način na koji je Dani proslavio gol sa mnom. Početi sa ovakvom pobedom, protiv ovakvog rivala, veoma je važno za tim. Ali već se okrećemo sledećem meču - ushićeno priča Jamal.

Ipak, prva zvezda utakmice je bio Fabian Ruiz. Magičnom asistecnijom za Moratu, pa onda sjajnim driblinzima koji su prethodili njegovom golu, utabao je put Špancima ka pobedi.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Oduševljen sam što sam postigao gol za svoju zemlju. Na Evropskom prvenstvu morate biti fokusirani i koncentrisani svaki dan. Predstoji nam veoma teška utakmica protiv Italije i moramo da izađemo sa istim intenzitetom i odlučnošću jer bi pobeda u tom meču mogla da bude izuzetno važna za nas - kaže Ruiz.

Spaleti: Vera u stil - put napred

NE želi Lučano Spaleti da "azuri" u klasičnom italijanskom stilu nižu pobede, bitan mu je i kakav će on i njegovi reprezentativci ostaviti utisak.

- Od kada sam počeo da treniram, govorili su mi da je važna samo pobeda. Ne, važno je da igramo dobro. Da bismo težili da pobedimo na Evropskom prvenstvu, moramo da igramo dobar fudbal. Moramo da zadržimo veru u naš stil - to je put napred - objašnjava Spaleti.

Do trijumfa su stigli i Italijani nakon preokreta protiv Albanije (2:1). Ne toliko ubedljivo kao Španci, ali dobar je znak za aktuelnog prvaka da može da pobeđuje i kad ne blista jer ih za tri dana čeka derbi sa Špancima, potencijalno i za prvo mesto u grupi.

- Počeli smo najgore što smo mogli, ali smo dobro odgovorili i vratili se na pravi put. Ove stvari se dešavaju. Važno je znati kako da reagujemo, kako da stavimo utakmicu pod kontrolu. Trebalo je da postignemo više golova, u budućnosti moramo biti smireniji u završnici - ističe štoper Alesandro Bastoni, strelac izjednačujućeg pogotka, i osvrće se na Španiju. - Znamo njihove prednosti, ali ćemo se fokusirati na njihove slabosti i pokušati da ih iskoristimo.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DVA PROROČANSTVA KOJA SU JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Oba su se ostvarila, a kada se seti jednog uvek se rasplače